1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Baykar’dan ikinci Akıncı müjdesi

Baykar’dan ikinci Akıncı müjdesi

featured

Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA’nın ikincisi üretildi. Açıklama Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından Twitter’dan duyuruldu.

Türkiye’yi İnsansız Hava Aracı liginde en üst lige taşıyan Bayraktar Akıncı Taaruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ikincisi de üretildi.

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Bayraktar paylaşımında, “Kardeşi geldi… Ama sosyal mesafeyi ihmal etmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlk uçuşunu 6 Aralık 2019’da yaptı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir’in 2020 sonunda teslim edileceğini açıkladığı Bayraktar Akıncı TİHA, 1 Eylül 2019’da ilk motor testini gerçekleştirdi. İlk motor çalıştırmasının ardından gerçekleştirilen testlerin de başarıyla tamamlanmasıyla Akıncı TİHA ilk uçuş testi için Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Hava Meydan Üs Komutanlığı’na getirildi. Burada ilk olarak taksi ve koşu testleri gerçekleştirildi. Ardından 6 Aralık’ta ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Akıncı TİHA ilk uçuşunu Ukrayna motorları ile yaptı.

24 saat havada kalabilen ve 40 bin fit servis tavanına sahip olan Bayraktar Akıncı, 400 kilogram dahili ve 950 kilogram harici olmak üzere toplam 1350 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle ön plana çıkıyor. 5,5 ton kalkış ağırlığı bulunan Bayraktar Akıncı TİHA, 2 adet 450 beygir gücünde turboprop motor ile gökyüzüne yükseliyor. Bayraktar Akıncı TİHA aynı zamanda 2×750 beygir ve 2×200 beygir güç üreten motorlar için de farklı konfigürasyonlarla da uçabilecek şekilde tasarlandı.

Milli mühimmatlar kullanacak

Kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metre kanat açıklığına sahip olan hava aracı platformu, tam otomatik uçuş kontrol ve 3 yedekli otopilot sistemi sayesinde yüksek uçuş güvenliği de sağlayacak.

Faydalı yük kapasitesi sayesinde taşıyacağı milli mühimmatlarla görev icra edebilecek olan Bayraktar Akıncı, seyir füzesi atabilme yeteneğiyle büyük bir güç çarpanı olacak. Bayraktar Akıncı TİHA, TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN tarafından üretilen milli mühimmatlar MAM-L, MAM-C, Cirit, L-UMTAS, Bozok, MK-81, MK-82, MK-83, Kanatlı Güdüm Kiti-MK-82, Gökdoğan, Bozdoğan, SOM füzelerini kullanabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Baykar’dan ikinci Akıncı müjdesi
Yorum Yap