Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. BAE, 2 adet A330 MRTT tanker uçak siparişi verdi

BAE, 2 adet A330 MRTT tanker uçak siparişi verdi

featured

İspanya Hava Kuvvetleri’nden sonra BAE de 2 adet A330 MRTT tanker uçak siparişi verdi. BAE’nin ek siparişi ile birlikte MRTT filosu 5 uçağa ulaşacak. Uçakların teslimatı 2024 yılında başlayacak.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hava Kuvvetleri ve Hava Savunması, ülkenin MRTT filosunu beş uçağa çıkaran iki ek Airbus A330 Çok Amaçlı Tanker Taşımacılığı (MRTT) uçağını resmen sipariş etti.

2024’te başlayacak teslimatlarla birlikte bu anlaşma, ülkenin mevcut A330 MRTT filosunun en son geliştirilmiş versiyona yükseltilmesini de kapsayacak.

Airbus Savunma ve Uzay’dan yapılan açıklamada, 2013 yılında BAE Hava Kuvvetleri ile hizmete girmesinden bu yana A330 MRTT’nin müşterilerinin operasyonel ihtiyaçlarını karşılayarak başlangıçta beklenenden çok daha fazlasını teslim ettiği belirtildi.

Airbus Savunma ve Uzay Pazarlama ve Satış Başkan Yardımcısı Bernhard Brenner, büyüyen MRTT müşteri tabanına eklenen bu tekrar siparişin dünyanın referans tankeri olarak uygunluğunu teyit ettiğini ifade etti.

Kargo ve hasta taşımacılığında da kullanılıyor

A330 MRTT, yeni nesil bir tankerin ileri teknolojisini, 250 binden fazla hizmet içi uçuş saatini aşan operasyonel deneyimle birleştiriyor. Çok amaçlı tanker uçak, dünya çapındaki alıcılarla birlikte çalışabiliyor ve en son özel tıbbi tahliye kiti (MEDEVAC) ve Kovid-19 krizi sırasında stratejik nakliye görevlerinde kanıtlanmış gerçek çok rollü yetenekler sunuyor.

111 ton yakın taşıyabiliyor

A330 MRTT, bugün uçan ve mevcut olan tek yeni nesil stratejik tanker ve nakliye uçağı konumunda. A330-200’den dönüştürülen uçak 111 tonluk yakıt kapasitesi ile havadan havaya yakıt ikmal görevlerinde ek yakıt tanklarına ihtiyaç duymadan görev yapabiliyor.

A330 MRTT, geniş gövdesi sayesinde 300 asker veya 45 tona kadar yük taşıyabiliyor. Uçak ayrıca tıbbi tahliye için yoğun bakım istasyonlarında da görev yapabiliyor.

51 adet teslim edildi

Bugüne kadar 250 binden fazla uçuş saatine ulaşılan A330 MRTT’den 13 müşteriye 51 teslimat gerçekleştirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BAE, 2 adet A330 MRTT tanker uçak siparişi verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir