1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. ATMACA Gemisavar Füzesi Kabinetlerine Yerli Mekanik Tasarım

ATMACA Gemisavar Füzesi Kabinetlerine Yerli Mekanik Tasarım

Türkiye’nin ilk deniz füzesi olan ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi kabinetlerinin mekanik tasarımları yerli olarak yapılıyor.

featured

Türkiye’nin ilk deniz füzesi olan ve ROKETSAN tarafından geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi kabinetlerinin mekanik tasarımları yerli olarak yapılıyor. Prototip imalatının tamamlanmasıyla birlikte seri üretim aşaması hızla sürüyor. Mekanik tasarımları ve üretimi gerçekleştiren Enginsoft Mühendislik’in CEO’su Şadi Kopuz, ASELSAN, TUSAŞ, FNSS gibi ana yüklenici firmalara verdikleri yerli üretim desteği hakkında bilgi verdi.

ROKETSAN ve ASELSAN ile gerçekleştirilen çalışmalara değinen Şadi Kopuz, “ROKETSAN tarafından milli imkanlarla geliştirilen ATMACA Gemisavar Füzesi’ne anahtar teslim mekanik tasarım ve imalat gerçekleştirmekteyiz. Ek olarak ASELSAN ile de tank modernizasyonu, Katar VAB, tepe göz yer istasyonu, saka iniş platformu gibi birçok projede mekanik tasarım ve prototip imalatı gerçekleştirmekteyiz. Bünyemizde mekanik tasarım ve prototip imalatı başta olmak üzere ileri mühendislik analizleri noktasında hizmet vermekteyiz. ASELSAN ile çalışmakta olduğumuz projelerin geneli anahtar teslim mekanik tasarım ve prototip imalatı projeleridir” dedi.

ASELSAN, TUSAŞ ve FNSS’in mühendisleri böyle yetişiyor

Aynı zamanda ASELSAN, TUSAŞ ve FNSS gibi ana yüklenicilere mühendis iş gücü temini de gerçekleştirdiklerine değinen Kopuz, “ASELSAN başta olmak üzere TUSAŞ, FNSS gibi savunma sanayimizin önde gelen ana yüklenicilerine mühendis iş gücü temin etmekteyiz. Bu yöntem ile şu ana dek ASELSAN’a 150’nin üzerinde mühendis kazandırdık. Kendilerinden bu yönde önemli bir takdir ve teşekkür aldığımızı da söyleyebilirim. Mühendis iş gücü teminimiz yalnızca mekanik tasarım ve analiz mühendisliği alanında kalmıyor, yazılım mühendisinden tutun da donanım veya sistem mühendisine kadar çeşitli alanlarda mühendis iş gücü teminimiz olmaktadır. Ana yüklenicilerimiz bu mühendislerimizle belli bir dönem çalıştıktan sonra uygun gördüklerini kadrolarına almaktalar… Kusursuz işleyen bu sistem sayesinde arkadaşlarımıza destek olurken aynı zamanda ana yüklenicilerimizin iş gücü ihtiyacını da en güzel şekilde karşılamış olmaktayız. Kariyer siteleri ve üniversitelerle yaptığımız anlaşmalar bulunmaktadır. Genellikle mühendis profillerini değerlendirirken kendi kadromuzda yetiştirdiğimiz mühendisleri seçmekteyiz ancak bazen özellikle yeni mezun talebi olduğunda havuzumuzdan seçtiğimiz isimleri de ana yüklenicilerimize önermekteyiz” diye konuştu.

Sadece İtalya’ya mühendislik hizmeti ihracat bedeli 1,5 milyon Euro’yu aştı

İhracat yaptıkları ülkeler hakkında bilgi veren Kopuz, “2015 yılından bu yana mühendislik hizmeti ihracatı yapan ender firmalardan biri olarak İtalya, Amerika, Fransa’ya farklı alanlarda mühendislik hizmeti ihracatımız bulunmaktadır. Ek olarak Almanya ile de mühendislik hizmeti ihracatı konusunda görüşmelerimiz devam etmektedir. İtalya ile offset projeleri kapsamında yaptığımız mühendislik hizmeti ihracat bedelimiz 1,5 milyon Euro’yu aşmıştır” ifadelerini kullandı.

“Ansys yazılımının Türkiye distribütörüyüz”

“Bir diğer ana iş dalımız mühendislik analizleridir. Biz aynı zamanda, dünyanın bu alandaki en gelişmiş mühendislik yazılımlarından biri olan Ansys yazılımının Türkiye distribütörüyüz. Dolayısıyla hem yazılım satıyoruz hem teknik destek veriyoruz hem de bu yazılımı kullanarak ileri mühendislik analizleri hizmeti sunmaktayız. Bu konuda aynı zamanda yeni mezun ya da 4. sınıf mühendis arkadaşlarımızı çalışma imkanı sunup yetiştirmekteyiz. Hem endüstriye kazandırıyor hem de kendi projelerimizde çalışma fırsatları yakalamalarını sağlıyoruz. Ansys yazılımı; dünyanın ileri mühendislik analizleri konusunda, yapısal analizler ve akışkan analizleri konusunda önde gelen yazılımıdır. Özellikle askeri denizcilik sektöründe yer alan birçok firmamıza bu yazılımı temin ettik” diyen Kopuz, yazılım temin ettikleri firmaları şöyle sıraladı: “ASFAT, STM, YALTES başta olmak üzere Quasar Marine, NAVTEK, Sonitus, SEFT gibi birçok firmamıza bu yazılımı temin ettik. Yazılımın teknik desteğini de vermekteyiz. Aynı zamanda bu yazılımı kullanarak mühendislik hizmeti de vermekteyiz.”

“Avrupa Birliği projelerinde yer alıyoruz”

“Horizon2020 projeleri kapsamına iki büyük projede yer almaktayız. 16 M€ destek ile devam eden DigiPrime projesinde Audi, BOSCH, Siemens gibi büyük firmaların iş birliğiyle dünya atıklarının yönetimi için sanal zeka ile desteklenen bir platform tasarlıyoruz. Aynı zamanda Flamin-Go projesinde Avrupa’nın farklı ülkelerinde bulunan üniversiteler ve enstitüler ile beraber ilaçların deneme çalışmalarında kullanılmak üzere nano seviyesinde yapay doku geliştiriyoruz.”

Kopuz, sözlerini şöyle noktaladı: “Saha İstanbul- Savunma ve Havacılık Kümelenmesi ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği (SASAD) üyeliklerimize ek olarak belgelendirme ayağında test güvenliğimiz bulunmakta, AS9100 ve ISO9001 standardına sahibiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ATMACA Gemisavar Füzesi Kabinetlerine Yerli Mekanik Tasarım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir