Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. ANKA-S, MAM-L mühimmat ile testi geçti

ANKA-S, MAM-L mühimmat ile testi geçti

featured

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) koordinasyonunda yapılan çalışmalar sonucu, silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) yeni bir kabiliyet daha kazandırıldı. Uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip ANKA-S SİHA ile milli uydu üzerinden MAM-L mühimmatlı atış testleri başarıyla tamamlandı.

SSB’den yapılan açıklamaya göre, kurumun koordinasyonunda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)tarafından geliştirilen ANKA SİHA’larının kabiliyeti daha da artırıldı.

Uydu üzerinden kontrol yeteneğine sahip ANKA-S SİHA ile milli uydu üzerinden MAM-L mühimmatlı atış testleri başarıyla gerçekleştirildi.

Bu sayede güvenlik birimleri, bulunduğu yerin uzağındaki bir üsten kaldırdığı ANKA-S SİHA’yı kontrol ederek, uzaktaki bir hedefi imha edebilecek.

Açıklamada, “Bu sistemle İHA’larda sahip olduğumuz anlık hedef tespit, takip ve imha kabiliyetimizi ANKA-S SİHA ile çok daha uzun mesafelere taşımış olduk. Uydu üzerinden ANKA-S ile yapılan bu atış, ülkemizin milli teknoloji geliştirme çalışmalarında da bir ilk oldu.” ifadesine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ANKA-S, MAM-L mühimmat ile testi geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir