Anadolujet’in ilk Boeing B737 Max tipi uçağı İstanbul’da

Türk Hava Yolları'nın Aeroflot için üretilen 6 Airbus A350'yi satın almasının ardından THY'ye bağlı Anadolujet de bir başka Rus şirketine kiralanması için alınan Boeing 737 MAX uçağını teslim aldı.

ANADOLUJET 737max

Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası Rus şirketlerine yapılan ambargo dolaylı olarak Türk şirketlerine yaradı. Türk Hava Yolları’nın Aeroflot için üretilen 6 Airbus A350‘yi satın almasının ardından THY’ye bağlı Anadolujet de bir başka Rus şirketine kiralanması için alınan Boeing 737 MAX uçağını teslim aldı.

Şirket filosundaki ilk uçak olacak

Boeing’in Seattle’daki tesislerinden havalanan TC-LAG kuyruk tescilli uçak saatlerde İstanbul’da geldi. Bu teslimatla birlikte ilk kez Anadolujet filosunda Boeing 737 MAX uçağı olacak.

İstanbul’da Anadolujet renklerine boyanacak

Rus şirket S7 Havayolları‘nın BOC Aviation‘dan kiraladığı B737 Max tipi uçakları ambargo nedeniyle teslim edilememişti. S7 renklerine boyanan uçak, İstanbul’a gelmesiyle birlikte hangara alınacak. Uçak burada Anadolujet’in renklerine boyanacak.

İlişkili Yazı
Türk Hava Yolları’nın yeni Airbus A350 uçağı böyle görüntülendi; 6 tane şirket filosuna katılacak
Haberi görüntüle

Türk Hava Yolları da geçtimiz hafta Rusya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi için Airbus’un üretiği A350’leri satın almıştı. Önceki gün görüntülenen ilk A350’nin motor ve kuyruk kısımlarının Aeroflot renklerinde olduğu görülmüştü. Benzer bir işlemin bu THY uçakları için de yapılması bekleniyor.

Diğer yandan Türk Hava Yolları Ukraynalı SkyUp Airlines‘ten 6 adet Boeing 737‘nin kiralanması için temaslarda bulunmuştu.

Exit mobile version