2026 İstanbul İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. AJet
  3. Anadolu Jet’in beklenen seferleri başladı: KKTC’den Trabzon’a direkt uçak seferi

Anadolu Jet’in beklenen seferleri başladı: KKTC’den Trabzon’a direkt uçak seferi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) Trabzon'a direkt uçak seferleri başladı.

featured
Safer Çaylı
0
Paylaş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Trabzon’a direkt uçak seferleri başladı.

Anadolu Jet’in Ercan Havalimanı’ndan havalanan uçağı, direkt seferle Trabzon Havalimanı’na iniş yaptı.

KKTC’nin Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, havalimanında gazetecilere, uzun zamandır beklenen direkt uçuşun hem turizm hem de ekonomi için iyi olacağını söyledi.

Çağatay, 2017’den beri kente KKTC’den direkt uçuş olmadığını anımsatarak, “Hayırlısıyla uçuşumuz gerçekleşiyor. İlk gün hava muhalefeti sebebiyle gerçekleştirilememişti. Çok mutluyuz, uzun zamandan beridir beklenen uçuş. Seferlerin özellikle KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti ekonomilerine katkı sağlayacağına yüzde 100 eminiz, başta turizm olmak üzere diğer alanlarda da ekonomiye katkı sağlayacaktır, onun ötesinde insanlarımızı bir araya getirecektir.” dedi.

Direkt uçuşların başlatılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Çağatay, “Maddi anlamda çok daha uyguna Ercan’dan Trabzon’a, Trabzon’dan Ercan’a uçuşlar gerçekleştirilebilecek. İnsanımız çok daha rahat, ekonomik şekilde sevenlerine kavuşacaktır, turizm amaçlı seyahatlerde de bulunabilecekler.” diye konuştu.

Çağatay, pazartesi ve cuma olmak üzere haftada 2 sefer düzenleneceğine işaret ederek, talep olması halinde sefer sayısının ilerleyen dönemlerde artacağını kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter