Almanya’da hava yolu işçileri ve işveren arasındaki anlaşmazlık devam ediyor

Almanya’da kaybolmaya karşı renkli valiz önerisi alay konusu oldu

Almanya’da hava yolu işçileri ve işveren arasındaki anlaşmazlık devam ediyor. Sendika, işçilerin taleplerini kabul etmeyen işveren üzerinde baskıyı artırmak amacıyla pilotlara da greve destek çağrısı yapıyor.

Hava yolu şirketleri ve havalimanı çalışanları arasındaki anlaşmazlık, pilotları da içine çekiyor. Günlerdir devam eden uyarı grevleri ve grevler, yüzlerce hatta binlerce uçuşun iptal edilmesine neden oluyor.

Mağduriyet yaşayan yolcuların bir kısmı greve çıkan personeli suçlarken, diğer bir kısmı ise eylemleri haklı bulduklarını ifade ederek grevdeki işçilere desteklerini dile getiriyor.

Son günlerde Lufthansa yer personelini çeşitli havalimanlarında greve çağırdı. Şimdi ise Lufthansa’nın yan kuruluşu Discover’da da grev var.

Vereinigung Cockpit sendikası, Lufthansa’nın yan kuruluşu Discover Havayolları’ndaki eylemlerle baskıyı artırmayı planlıyor. Sendika, ana şirket Lufthansa’nın uzun mesafe pilotlarını Discover’daki meslektaşları için dayanışma grevine katılmaya çağırıyor.

Cuma günü duyurulan destek eylemi, sadece birkaç uçağı bulunan Boeing 787 alt filosuyla sınırlı kalacak. Pazartesi sabahı (19 Şubat) saat 8:00 ila 12:00 arasında Frankfurt’tan beş kalkış grev eylemine tabi olacak. Diğer uçak tipleriyle yapılan diğer kalkışlar etkilenmeyecek.

Exit mobile version