1. Haberler
  2. AJet
  3. AJet Sabiha Gökçen’de Pegasus’la rekabet edebilecek mi? Ahmet Bolat’tan iddialı sözler

AJet Sabiha Gökçen’de Pegasus’la rekabet edebilecek mi? Ahmet Bolat’tan iddialı sözler

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, AJet ve Pegasus arasındaki rekabetin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

featured

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, AJet ve Pegasus arasındaki rekabetin geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Aerotelegraph’a konuşan Bolat, AJet’in düşük maliyetli taşıyıcı sektöründe önemli bir oyuncu olarak konumlandırıldığını belirtti.

Bolat, AJet’in 2033 yılına kadar filosunu 95 uçaktan 200 yeni nesil, yakıt tasarruflu uçağa çıkarma hedefiyle büyüme stratejisini netleştirdiğini ifade etti. Bu strateji, birim maliyetleri düşürmeyi ve gelirleri artırmayı hedeflerken, dış hatlara güçlü bir vurgu yaparak 2028 yılına kadar uluslararası kapasite oranını %7’ye çıkarmayı amaçlıyor. AJet’in dijital dönüşüme yatırım yaparak, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki pazar varlığını güçlendireceği ve Pegasus ile rekabet edebilirliğini artıracağı kaydedildi.

Bolat kendisine sorulan “AJet, Sabiha Gökçen’de çok güçlü olan ve çok düşük bir maliyet tabanına sahip olan Pegasus ile rekabet edebilir mi?” sorusuna şu yanıtı verdi:

2008’den bu yana Türk Hava Yolları bünyesinde Anadolujet olarak faaliyet gösteren Ajet, ayrı bir şirket haline geldi ve pazardaki konumunu güçlendirmek için artık kendi Sivil Havacılık İşletmeciliği İşletme Ruhsatı’na sahip. Tamamen ayrı bir şirket olarak faaliyet gösteren AJet, düşük maliyetli taşıyıcı sektöründe önemli bir oyuncu olacak şekilde konumlandırıldı ve küresel sahnede daha etkin bir şekilde rekabet etmesine olanak sağladı. Uzun vadeli büyümemiz Sabiha Gökçen merkezi etrafında şekillenecektir. AJet, 2033 yılına kadar filosunu 95 uçaktan 200 yeni nesil, yakıt tasarruflu uçağa çıkarmayı hedeflemektedir. Bu strateji, birim maliyetleri düşürmeye ve gelirleri artırmaya odaklanırken, dış hatlara güçlü bir vurgu yaparak 2028 yılına kadar yüzde 7’lik bir uluslararası kapasite oranı hedefliyor.

AJet ayrıca, ücret yönetimini optimize etmek ve yan gelirleri artırmak için yeni bir yolcu hizmetleri sistemi ile dijital dönüşüme yatırım yapıyor. Genişletilmiş bir filo, gelişmiş dijital yetenekler ve daha güçlü bir uluslararası odak dahil olmak üzere bu stratejik gelişmelerle Ajet, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iyi bir konumdadır ve güçlü bir pazar varlığını sürdürmektedir.

HavaHaber

0
mutlu
Mutlu
4
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
AJet Sabiha Gökçen’de Pegasus’la rekabet edebilecek mi? Ahmet Bolat’tan iddialı sözler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir