Advertisement
  1. Haberler
  2. AJet
  3. AJet pilotların gözdesi oldu, THY devreye girdi

AJet pilotların gözdesi oldu, THY devreye girdi

Türk Hava Yolları'nın yan kuruluşu AJET, cazip şartlarıyla pilotların ilgisini çekti. Transfer yasağının ardından THY ve Pegasus Havayolları'ndan çok sayıda pilotun AJET'e geçiş için beklemede olduğu bildirildi.

featured

Türk Hava Yolları’nın yan kuruluşu AJET, cazip şartlarıyla pilotların ilgisini çekti. Transfer yasağının ardından THY ve Pegasus Havayolları’ndan çok sayıda pilotun AJET’e geçiş için beklemede olduğu bildirildi. THY, 750 pilotun AJET’e başvurduğunu duyurdu.

Türk Hava Yolları’ndan ayrı bir şirket olarak operasyonlarına devam eden AJET, sunduğu şartlar dolayısıyla pilotların gözdesi oldu.

Kuruluş sürecinde pilot bulmakta zorlanan AJET, THY başta olmak üzere birçok şirketten pilot transfer etmeyi başardı.

1 Nisan ile 1 Eylül arasında transfer yasağı sebebiyle pilot geçişleri yapılamadığı için 1 Eylül sonrası istihdam sürecini hızlandıran AJET, tarifesiz havayolu şirketlerinden de önemli sayıda pilotu bünyesine kattı.

Pegasus Havayolları’ndan da çok sayıda pilotun AJET için beklemede olduğu ve yüzde 40 daha fazla maaş imkanını değerlendirmek istediği belirtildi.

THY ise bu süreçte kardeş şirket AJET’e en çok pilot veren şirketler arasında yer aldı. THY’den AJET’e geçmek için 750 pilotun başvuruda bulunduğu, THY yöneticilerinin iki şirket arasında centilmenlik anlaşmasını yürürlüğe koyarak geçişleri şimdilik durdurduğu öğrenildi.

Kaynak: Murat Herdem

0
mutlu
Mutlu
2
komik
Komik
3
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
AJet pilotların gözdesi oldu, THY devreye girdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir