Advertisement
  1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Air France, Strasbourg Uçuşlarını Durduruyor

Air France, Strasbourg Uçuşlarını Durduruyor

featured

Air France, ekonomik performans düşüşü nedeniyle 30 Mart 2025 itibarıyla Strasbourg-Lyon hattını kapatma kararı aldı. Tren yolculuklarına yönelimin artışı ve aktarma uçuşlarının azalması, hattın kapanmasında etkili oldu. Şirket, çalışanlarına işten çıkarma yerine pozisyon değişikliği fırsatları sunacak.

Fransa’nın ulusal havayolu şirketi Air France, 30 Mart 2025 itibarıyla Strasbourg-Entzheim Havalimanı’ndan uçuşlarını durduracak.

Şirketin yaptığı açıklamada, özellikle Strasbourg-Lyon hattının ekonomik performansındaki düşüş nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi. Air France, Fransa genelinde uçakla yapılan nokta atışı seyahatlerin azalmasının nedenlerinin, iş seyahatlerinin azalması, tren seyahatlerine yönelimin artmasına ve Strasbourg’dan Lyon üzerinden Avrupa’daki diğer destinasyonlara aktarmalı uçuşların azalması olduğunu bildirdi.

Zorunlu İşten Çıkarmalar Olacak

Bu karar, Air France’ın Strasbourg’daki operasyonlarını tamamen durdurması anlamına geliyor. Ancak şirket, çalışanlara zorunlu işten çıkarma olmadan, başka pozisyonlarda görev yapma veya şirket içinde yer değişikliği fırsatları sunulacağını duyurdu.

Strasbourg Havalimanı Yolcu Sayısında Artış

Strasbourg-Entzheim Havalimanı, 2023 yılında 1 milyondan fazla yolcuya hizmet verdi ve bu, 2022’ye göre yüzde 9’luk bir artış anlamına geliyor. Ancak bu artışa rağmen havayolu seyahatlerinin genel olarak azalması, bu tür hatların kapatılmasını kaçınılmaz hale getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Air France, Strasbourg Uçuşlarını Durduruyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir