1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Air Anka kabuk değiştiriyor: Filoya 5 yeni “Boeing” geliyor, tarifeli seferler başlıyor!

Air Anka kabuk değiştiriyor: Filoya 5 yeni “Boeing” geliyor, tarifeli seferler başlıyor!

Türk sivil havacılığının yükselen değeri Air Anka, 2026 yaz sezonuna dev bir strateji değişikliğiyle giriyor. Şimdiye kadar geniş gövde uçaklarla (A330) operasyon yapan şirket, filosuna 5 adet Boeing 737-800 ekleme kararı aldı. Hedef: Tarifeli havayolu olmak!

featured
0
Paylaş

Türk sivil havacılığının yükselen değeri Air Anka, 2026 yaz sezonuna dev bir strateji değişikliğiyle giriyor. Şimdiye kadar geniş gövde uçaklarla (A330) operasyon yapan şirket, filosuna 5 adet Boeing 737-800 ekleme kararı aldı. Hedef: Tarifeli havayolu olmak!

Operasyonel kalitesini uluslararası sertifikalarla tescilleyen Air Anka, büyüme stratejisinde vites yükseltti. Şirket, IOSA denetimlerinde “Mature Operator” (Olgun İşletmeci) seviyesine yükselmesinin ve SHGM Part-145 bakım yetkisini almasının ardından rotasını “tarifeli uçuşlara” çevirdi.

Yaz Sezonuna 5 Adet Boeing 737-800 ile Girilecek

Geçtiğimiz yaz Flyadeal iş birliğiyle A320neo operasyonlarında dar gövde tecrübesi kazanan Air Anka yönetimi, bu segmentte büyüme kararı aldı.

Şirket, 2026 yaz operasyonu öncesinde finansal kiralama yöntemiyle kademeli olarak toplam 5 adet Boeing 737-800 tipi uçağı filosuna katacağını duyurdu. Bu hamleyle şirket, sadece charter veya wet-lease (uçak kiralama) yapan bir firma olmaktan çıkıp, daha esnek bir uçuş ağına kavuşacak.

Hedef: “Tarifeli Havayolu” Ruhsatı

B737-800’lerin filoya katılması, şirketin statüsünü de değiştirecek. Air Anka, bu uçakların gelmesiyle birlikte **”Tarifeli Havayolu İşletme Ruhsatı”**na geçiş sürecini resmen başlatacak. Bu da Air Anka’nın kendi biletini satan, tarifeli seferler düzenleyen bir havayolu olacağı anlamına geliyor.

Nijerya’ya Uzanan Dev İş Birliği

Şirketin elindeki mevcut Airbus A330 geniş gövde filosu ise “Wet-Lease” (Ekip ve uçak kiralama) operasyonlarında döviz kazandırmaya devam edecek.

  • Flyadeal: Mevcut operasyonlar sürüyor.
  • United Nigeria Airlines: Temmuz 2026 itibarıyla yeni bir anlaşma başlıyor. Bir adet A330 uçağı, Lagos merkezli uzun menzilli uçuşlar için Nijeryalı havayoluna kiralanacak.
  • Büyüme: A330 filosuna bir uçak daha eklenmesi için görüşmeler sürüyor.

“Mature Operator” Tescili

Air Anka, sadece uçak sayısını değil, kurumsal kalitesini de artırdığını kanıtladı. Şirket, havacılık güvenliğinin zirvesi kabul edilen IOSA denetimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikasını yeniledi ve kurumsal olgunluğunu belgeledi.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli