1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. Ahmet Bolat THY’nin Madrid planını açıkladı… Hedef 1 milyon turist

Ahmet Bolat THY’nin Madrid planını açıkladı… Hedef 1 milyon turist

featured

Türk Hava Yolları (THY) Madrid çıkarması yaptı. THY’nin Türkiye- Madrid seferlerinin başlamasının 40. yılı şerefine düzenlenen etkinlikte konuşan Türk Hava Yoları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY’nin hedefinin 1 milyon turiste ulaşmak olduğunu söyledi.

Türkiye’nin halihazırda 350 bin İspanyol turisti ağırladığını belirten Bolat, bu sayının kademeli olarak 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

THY 18 milyar döviz girdisi sağladı

THY’nin 2023 yılında Türkiye’ye 18 milyar dolar döviz girdisi sağladığının altını çizen Bolat,  bunun 8 milyar dolarının cari fazlalık olarak Türkiye’de kaldığını söyledi. Bolat, “11 hedef ülkeden; ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Singapur, Güney Kore, Endonezya, Japonya, Çin, Tayvan ve Malezya’dan gelen turist sayısını artırmaya yönelik çalışmalarımız devam etmekte. Bu 11 ülkeden gelen turist sayısı 2023’te yüzde 43 arttı, 2.8 milyon oldu. Yeni hedefimiz 10 milyon turist, 30 milyar dolar gelir” dedi.

Türk dizilerinin başarısı var

Türkiye’den bazı sanatçıların da götürüldüğü etkinlikte Türk dizilerinin başarısına vurgu yapan Bolat şunları kaydetti: “Dizilerde gördükleri kültürel motifler, doğal güzellikler, gastronomiden etkilenip, ülkemize geliyorlar. Türk oyunculara da hayranlar. Biz de oyuncularla el ele ülkemizi tanıtıyoruz. Ayrıca ‘Türk dizilerini Türkçe izle’ mottosuyla, özel bir fiyatla hazırladığımız, 4 haftalık paket programımız ile de Türkçeyi bir dünya dili haline getirme çalışmamız var.”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ahmet Bolat THY’nin Madrid planını açıkladı… Hedef 1 milyon turist
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir