Ahmet Bolat THY’nin 2023 hedeflerini açıkladı

Anadolujet,-60’ncı-uçağını-filosuna-dahil-etti-ahmet-bolat-1

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, bu yılın salgından çıkış senesi olduğunu, gelecek yıl talep artışı beklediklerini dile getirdi.

Bolat, Ocak-Ekim döneminde taşınan yolcu sayısında bazı destinasyonlarda 2019’un üzerinde olsalar da toplamda 60.5 milyon yolcu taşındığını kaydederek, “Yıl sonu itibarıyla taşıdığımız yolcu sayısı 72 milyona erişecek. 10 ayda 2.25 milyar dolar kâr açıkladık. Bu THY ve Avrupa havacılık tarihindeki en yüksek rakam” diye konuştu.

Bu kârın büyük çoğunluğunun uzak hatlardan geldiğini, kısa mesafede bulunan Avrupa’dan gelen kârın yüzde 10 civarında kaldığını aktaran Bolat, uzun hatlarda hem ülkeye getirdikleri hem de transfer yolcu sayısını artırdıklarını anlattı. Bolat, dördüncü çeyreğin genelde hava yollarının nakit yaktığını ancak kendilerini tam aksine kârı artıracaklarını bildirdi.

Uçak sayımız 427’ye çıkacak

Ahmet Bolat, Türkiye’nin turist sayısındaki artışa işaret ederek, yolcu sayılarındaki fazlalığın Türkiye’ye gelen yolcularda yaşandığını, transit yolcular için ek kapasite koyamadıklarını hatırlattı.

Bolat, şu andaki uçak sayılarının 396 olduğunu ve 2023 sonunda bu rakamı 427’ye çıkartacaklarını kaydederek, “400’üncü uçağımızın Şubat ortalarında gelmesini bekliyoruz. 787’lerin tekrardan teslimi başlıyor. Fabrikadaki sıkıntı bitti. İlk uçağımız da bu ayın sonunda gelecek” ifadelerini kullandı.

2023’te 6 yeni hat geliyor

Bolat, 2023’te 88 milyonun üzerinde yolcu taşımayı planladıklarını dile getirerek, “Bu yıl uçtuğumuz hatların üzerine yurt dışında Denver ve Detroit (ABD), Katowice (Polonya) ve Palermo’yu (İtalya) ekleyerek yurt dışı sayısını 293’e çıkarmayı hedefliyoruz. İç hatlarda ise Yozgat ve Bayburt’u ekleyerek uçacağımız destinasyon sayısını 348’e çıkaracağız” diye konuştu.

Ahmet Bolat, 2022’de THY olarak 18 milyar doların biraz üzerinde gelirlerinin olduğunu, 14 milyar dolarlık net ihracat yaptıklarını kaydederek, “Bu 14 milyar doların 5 milyar doları ülkemizde kaldı. Gelecek yıl bu hedefi biraz daha yükseltmeyi, üzerine 3 milyar dolar eklemeyi ve 2023’te 17 milyar dolar döviz getirmeyi planlıyoruz. Bunun 6 milyar doların biraz fazlası Türkiye’de kalacak” dedi.

Sırada Avustralya var

THY olarak uçmak istedikleri yeni ülkelere değinen Bolat, “2023’ün en önemli stratejik hedeflerinden birisi de Avustralya’ya artık TK olarak bayrağımızı uçurmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Bolat, “2023’te 1 milyarıncı yolcumuzu taşıyacağız. Şubat-Mart aylarında 1 milyarıncı yolcuyu bulacağız” dedi.

Exit mobile version