ABD Ulaştırma Bakanlığı, Üç Büyük Havayoluna 2,5 Milyon Dolar Ceza Verdi

uçak genel

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Lufthansa, KLM Royal Dutch Airways ve South African Airways’e COVID-19 salgınından etkilenen uçuşlar için geri ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle 2,5 milyon dolar ceza verdi. Havayolları, pandemi nedeniyle aksayan uçuşlar için yolculara 900 milyon dolardan fazla geri ödeme yapmada gecikmeler yaşadı. KLM ve Lufthansa’ya uygulanan 1.1 milyon dolarlık cezanın her bir havayolu için 550.000 dolarlık kısmı, Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan uçuşlarda iade edilemeyen biletler için kredi olarak verildi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı, COVID-19 salgınından etkilenen uçuşlar için geri ödemelerin yapılmasında yaşanan gecikmeler nedeniyle üç büyük havayolu şirketine 2,5 milyon dolar ceza uygulandığını açıkladı.

Bu cezalarla karşı karşıya kalan havayolları Lufthansa, KLM Royal Dutch Airways ve South African Airways olarak açıklandı.

Cezalar, havayollarının yolculara 900 milyon dolardan fazla tutarda geri ödeme sağlamada önemli gecikmeler yaşaması nedeniyle kesildi. Bu geri ödemeler pandemi nedeniyle aksayan uçuşlar içindi.

Ulaştırma Bakanlığı, KLM ve Lufthansa’ya uygulanan 1.1 milyon dolarlık cezanın her bir havayolu şirketine Amerika Birleşik Devletleri’ne ve Amerika Birleşik Devletleri’nden yapılan uçuşlarda iade edilemeyen biletler için geri ödeme yapmaları için 550.000 dolar kredi verildiğini açıkladı.

Exit mobile version