Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. ASELSAN’dan TF-2000 ve KILIÇ-DERİNGÖZ Açıklaması: “Her Şey Seri Üretimde”

ASELSAN’dan TF-2000 ve KILIÇ-DERİNGÖZ Açıklaması: “Her Şey Seri Üretimde”

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin yeni nesil savunma projelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akyol, TF-2000 projesine başlandığını ve 4 SİPER bataryasını barındıracak büyüklükte radarlar geliştirildiğini belirtirken, KILIÇ ve DERİNGÖZ sistemlerinin de ilk kez kamuoyuna açık şekilde sergilendiğini açıkladı.

featured

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şirketin savunma sanayii alanındaki yeni projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akyol, TF-2000 projesi kapsamında geliştirilecek radar sistemlerine ilişkin dikkat çeken bilgiler paylaşırken, KILIÇ ve DERİNGÖZ projelerinin de ilk kez toplumun karşısına çıkarıldığını belirtti.

TF-2000 için büyük radarlar geliştiriliyor

Ahmet Akyol, TF-2000 projesinin başladığını belirterek, proje kapsamında önemli boyutlarda radar sistemleri üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Akyol, “TF-2000 projesine başladık. 4 tane SİPER bataryasını barındıracak büyüklükte radarlar inşa ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ASELSAN’ın hava savunma alanındaki radar ve elektronik sistem kabiliyetleri, Türkiye’nin katmanlı hava savunma mimarisinin önemli unsurları arasında yer alıyor. Şirketin SİPER sistemleri için radar ve elektronik altyapı geliştirme faaliyetleri de devam ediyor. 

KILIÇ ve DERİNGÖZ ilk kez sergilendi

Akyol’un açıklamasında dikkat çeken bir diğer başlık ise denizaltı ve su altı harp teknolojileri oldu.

Akyol, KILIÇ ve DERİNGÖZ sistemlerinin ilk kez topluma açık şekilde yüzdürülerek sergilendiğini belirtti.

ASELSAN’ın su altı harp konsepti kapsamında geliştirdiği bu sistemler, şirketin denizaltı ve otonom su altı teknolojilerindeki çalışmalarının yeni örnekleri arasında bulunuyor.

“Buradaki her şey seri üretimde”

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, sergilenen sistemlere ilişkin değerlendirmesinde üretim aşamasına da dikkat çekti.

Akyol, “Buradaki her şey seri üretimde.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalar, ASELSAN’ın hava savunma, radar ve su altı sistemleri dahil olmak üzere farklı alanlarda geliştirdiği teknolojileri operasyonel kullanıma ve seri üretime taşıma çalışmalarının sürdüğünü ortaya koydu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

AJet