Advertisement
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. AFAD: 9 ildeki orman yangınlarında 23 uçak ve 54 helikopter görev yapıyor

AFAD: 9 ildeki orman yangınlarında 23 uçak ve 54 helikopter görev yapıyor

AFAD, Türkiye'nin 9 ilinde çıkan orman yangınlarına müdahalenin aralıksız sürdüğünü açıkladı. Çalışmalarda 3 bin 514 personel, 23 uçak, 54 helikopter ve 1035 kara aracı görev yapıyor.

featured

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülke genelinde etkili olan orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı.

AFAD’ın açıklamasına göre, dün Antalya, Çanakkale, Manisa, Bursa, Muğla, Balıkesir, İzmir, Kütahya ve Aydın illerinde orman yangınları meydana geldi.

Mücadele 9 farklı bölgede sürüyor

Yetkililer, an itibarıyla Çanakkale’nin Ayvacık ve Merkez, Antalya’nın Kumluca, Kaş ve Alanya, Manisa’nın Alaşehir, Bursa’nın Gemlik, Kütahya’nın Domaniç, Balıkesir’in Edremit ve Gömeç ile Muğla’nın Seydikemer ilçelerindeki yangınlara müdahalenin yoğun şekilde devam ettiğini bildirdi.

Çalışmaların, Ulusal Orman Yangınları Müdahale Planı kapsamında başta Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamındaki tüm kurum ve kuruluşların koordinasyonuyla yürütüldüğü belirtildi.

3 bin 514 personel görev yapıyor

AFAD, yangınlarla mücadelede 3 bin 514 personelin görev aldığını açıkladı.

Operasyonlarda ayrıca 23 yangın söndürme uçağı, 54 helikopter ve 1035 kara aracı aktif olarak kullanılıyor.

AFAD’dan koordinasyon vurgusu

Açıklamada, AFAD’ın tüm birimleriyle süreci yakından takip ettiği ve Orman Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde gerekli çalışmaların yürütüldüğü ifade edildi.

Yangın söndürme faaliyetlerini yerinde takip etmek ve koordinasyona destek sağlamak amacıyla AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü Sadi Ergin ile daire başkanlarının da yangın bölgelerine görevlendirildiği bildirildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter