1. Haberler
  2. Haberler
  3. Japonya’da Tayfun Alarmı: 400’den Fazla Uçuş İptal Edildi

Japonya’da Tayfun Alarmı: 400’den Fazla Uçuş İptal Edildi

Japonya’nın güneyini etkisi altına alması beklenen tayfun nedeniyle 400’den fazla uçuş iptal edildi. Yetkililer, özellikle Okinawa ve çevresindeki bölgelerde yaşayan vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

featured

Japonya’da yaklaşan tayfun nedeniyle hava ulaşımında ciddi aksamalar yaşanmaya başladı.

Japon havalimanlarının yayımladığı verilere göre, tayfunun etkisinin en yoğun hissedilmesinin beklendiği Okinawa bölgesinde çok sayıda sefer iptal edilirken, ülke genelinde iptal edilen uçuş sayısı 400’ü aştı.

Tayfun kuzeye ilerliyor

Japan Meteorological Agency tarafından yapılan açıklamada, tayfunun merkezinin halen Okinawa’nın güneyinde bulunduğu ve saatte yaklaşık 15 kilometre hızla kuzeye doğru ilerlediği belirtildi.

Meteoroloji verilerine göre bölgede sürekli rüzgar hızının saniyede 30 metreye, hamleli rüzgarların ise saniyede 45 metreye ulaştığı kaydedildi.

Tokyo da etkilenebilir

Uzmanlar, tayfunun Okinawa’yı geçtikten sonra kuzeydoğu yönüne dönerek Japonya ana karasının Pasifik kıyıları boyunca ilerleyebileceğini değerlendiriyor.

Tayfunun, Kyushu ve Shikoku adalarının yanı sıra başkent Tokyo’nun da içinde bulunduğu geniş metropolitan bölgede etkili olabileceği ifade edildi.

Yolculara uyarı

Yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle yeni uçuş iptalleri ve gecikmeler yaşanabileceğini belirterek yolculara seyahat öncesinde hava yolu şirketlerinden ve havalimanlarından güncel bilgileri takip etmeleri çağrısında bulundu.

Meteoroloji uzmanları ise kuvvetli rüzgar, yoğun yağış ve yüksek dalga riskine karşı vatandaşların resmi uyarıları dikkate alması gerektiğini vurguladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter