1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Pasifik Teknoloji’den SAHA EXPO Çıkartması: ALPİN’in ailesi olacak.. Pasifik Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Aykut Ferah HavaHaber’e açıkladı

Pasifik Teknoloji’den SAHA EXPO Çıkartması: ALPİN’in ailesi olacak.. Pasifik Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Aykut Ferah HavaHaber’e açıkladı

SAHA EXPO’da HavaHaber’e özel açıklamalarda bulunan Pasifik Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Aykut Ferah, grubun savunma sanayiindeki yeni yol haritasını ve küresel hedeflerini paylaştı.

SAHA EXPO’da HavaHaber’e özel açıklamalarda bulunan Pasifik Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Aykut Ferah, grubun savunma sanayiindeki yeni yol haritasını ve küresel hedeflerini paylaştı. “Dost ve müttefik” bir ülkeye yapılan 100 bin adetlik dev drone ihracatını duyuran Ferah, insansız sistemlerdeki vizyonlarının sınır tanımadığını vurguladı.

100 Binlik Dev İhracat: Pasifik’in Küresel Hamlesi

Pasifik Teknoloji, Türkiye’nin savunma ihracatında çıtayı en üst seviyeye taşıyan bir anlaşmaya imza attı. Bir müttefik ülke ile yapılan çerçeve anlaşması kapsamında sadece drone değil, grubun tüm teknolojik ürün gamı paket olarak ihraç edilecek. Aykut Ferah, bu rakamın henüz bir başlangıç olduğunu belirterek, Ukrayna sahasındaki 5 milyonluk yıllık üretim hacimlerini örnek gösterdi ve Pasifik’in bu seviyelere ulaşma hedefini paylaştı.

Pasifik Teknoloji İcra Kurulu Başkanı Aykut Ferah

“ALPİN’in bir ailesi olacak”

Pasifik Teknoloji bünyesinde geliştirilen insansız helikopter ALPIN, kapasite artırımıyla rakiplerine fark atmaya hazırlanıyor. 200 kilogramlık versiyonu tamamlanan ve teslimat aşamasına gelen projenin nihai hedefi tam 1000 kilogram kapasiteye ulaşmak.

Milli Güç, Küresel Güven: Neden Pasifik?

Küresel pazarda Çin ve Rusya gibi dev rakiplerin arasından sıyrılmanın anahtarının “güven” ve “yerlilik” olduğunu belirten Aykut Ferah, grubun stratejisini şöyle özetledi:

“Çinlilere tedarik zinciri konusunda çok güvenerek hareket etmemek lazım. Biz alternatif tedarik zincirlerimizi oluşturuyor, aviyoniklerimiz başta olmak üzere yerli katkı payını her geçen gün yükseltiyoruz”.

“Deli Dumrul” ve Stratejik Büyüme

Grupta heyecan yaratan bir diğer ürün olan Deli Dumrul, hızı ve “her an her yerden çıkabilen” atak yapısıyla fuarın ilgi odağı oldu. Pasifik Teknoloji’nin büyüme stratejisine de değinen Ferah, mevcut yatırımları belli bir düzeye getirdikten sonra yeni adımların atılabileceğini ifade etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir