Havacılık sektörünün en önemli etkinliklerinden biri olan IFTE 2026 Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı, İstanbul Atatürk Havalimanı C Terminali’nde ziyaretçilere kapılarını açtı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi destekleriyle düzenlenen fuar, bu yıl 8’inci kez gerçekleştiriliyor.
70’ten fazla katılımcı
2013’ten bu yana düzenlenen organizasyonda, başta Türk Hava Yolları olmak üzere 70’in üzerinde havayolu şirketi, uçuş akademisi, üniversite, yer hizmetleri kuruluşu ve simülatör üreticisi yer alıyor.
Fuar, havacılık sektöründe kariyer hedefleyen gençler için doğrudan temas imkânı sunarak sektörle birebir iletişim kurulmasını sağlıyor.
“Gençler sektörle birebir temas kuruyor”
Fuarın organizasyon sorumlusu Murat Herdem, etkinliğin gençler için önemli bir platform olduğunu belirterek, katılımcıların hem iş birlikleri geliştirdiğini hem de kariyer planlamaları için kritik bilgiler edindiğini ifade etti.
Sektörde büyük istihdam ihtiyacı
Herdem, Türkiye’de havayolu şirketlerinin toplamda 600-700 uçak siparişi bulunduğuna dikkat çekerek, yeni yatırımlar ve genişleyen uçuş ağlarıyla birlikte özellikle teknik ve bakım alanlarında ciddi istihdam ihtiyacı doğacağını vurguladı.
Pilotluğa yoğun ilgi
Fuarda konuşan Ahmet Numan Eker, gençlerin havacılığa olan ilgisinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, bu ilginin sadece maddi kazançtan değil, havacılık tutkusundan kaynaklandığını ifade etti.
Ziyaretçiler fuarda “Nasıl pilot olunur?”, “Pilotaj eğitimi maliyetleri nedir?”, “Kabin memuru ya da teknisyen olma şartları nelerdir?” gibi sorularına doğrudan sektör temsilcilerinden yanıt alma fırsatı buluyor.
Yoğun katılımın gözlendiği IFTE 2026 Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı’nın yarın sona ereceği bildirildi.


