Air Canada’ya ait yolcu uçağının LaGuardia Airport’nda pazar günü karıştığı ölümcül çarpışmanın ardından yaralanan yolculardan dördü dışında tamamının taburcu edildiği bildirildi. Air Canada’dan yapılan açıklamada, kazada yaralanan yolcuların büyük bölümünün hastaneden çıkarıldığı, tedavisi süren 4 yolcunun ise gözetim altında tutulduğu ifade edildi.
Uçak hangara taşındı
Kazaya karışan Bombardier CRJ900 tipi uçağın olay yerinden kaldırılarak detaylı inceleme için havalimanındaki hangara taşındığı aktarıldı.
NTSB soruşturmayı sürdürüyor
National Transportation Safety Board (NTSB) Başkanı Jennifer Homendy, çarşamba günü yaptığı açıklamada soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirtti. Homendy, kazanın yaşandığı sırada hava trafiğini yöneten kontrolörün salı gecesi geç saatlerde NTSB ekipleri tarafından sorgulandığını açıkladı.
Ayrıca kulede görevli diğer kontrolör, vardiya sorumlusu, hava trafik yöneticisi ve operasyon süpervizörü ile de görüşmeler yapıldığı kaydedildi.
Kontrolörlerin iş yükü dikkat çekti
Kazanın meydana geldiği esnada görev başındaki iki hava trafik kontrolörünün iş yüküne dikkat çeken Homendy, bu durumun “endişe verici” olduğunu ifade etti.
Yetkililer, kule kayıtları, radar verileri ve kokpit ses kayıtlarının incelenmeye devam ettiğini, kazanın nedenine ilişkin kesin bulguların teknik analizlerin ardından netleşeceğini bildirdi.


