Havacılık devi Almanya’da sistem iflas etti. Münih Havalimanı ve Lufthansa, kar fırtınasında sınıfta kaldı. Yüzlerce yolcu, pistin ortasında 12 saat boyunca uçakların içinde kilitli kaldı. Alman basını ateş püskürdü: “Bu bir yönetimsel iflastır!”
Avrupa’nın en modern ve dakik olmasıyla övünen havacılık merkezlerinden Münih Havalimanı, tarihinin en büyük operasyonel skandallarından birine imza attı. 19 Şubat Perşembe gecesi etkili olan kar fırtınası, havalimanını ve ülkenin bayrak taşıyıcısı Lufthansa‘yı hazırlıksız yakaladı.
Singapur, Kopenhag ve Venedik seferlerini yapması planlanan uçaklarda bulunan yaklaşık 500 yolcu, ne havalanabildi ne de terminale dönebildi. Uçaklar, yolcularla birlikte geceyi buz gibi pistte geçirdi.

“Otobüs Yok, Çıkamazsınız!”
Skandalın detayları, yolcuların ve Alman basınının isyanıyla ortaya çıktı. Özellikle Kopenhag seferi için uçağa binen yolcular, gece yarısından sonra uçuşun iptal edildiğini öğrendi. Ancak asıl kâbus o an başladı. Uçak kapıları kapalıydı ve yolcuları terminale geri götürecek tek bir otobüs dahi bulunamadı.
Kaptan pilotlar çaresiz kalırken, yolcular daracık kabinlerde, temel ihtiyaçlara erişimin kısıtlı olduğu koşullarda sabahı etti. Çocuklu ailelerin hijyen ve gıda imkanlarından yoksun şekilde 12 saat boyunca uçakta tutulması, bardağı taşıran son damla oldu.
Alman Basını: “Siz Ciddi misiniz?”
Olay, Almanya’da infial yarattı. Ülkenin önde gelen gazeteleri havalimanı ve havayolu yönetimini topa tuttu:
- Bild Gazetesi: Yetkililerin durumu “mağduriyet” olarak geçiştirmesine sert çıktı: “Siz ciddi misiniz? Bu bir rezalet.”
- Merkur: “Münih Havalimanı’nda Kabus: Yolcular Gece Boyunca Uçaklara Kilitlendi.”
- Analistler: “Avrupa’nın en modern havalimanı, bir gecelik kar yağışıyla işlevsiz bir terminale dönüştü. Alman altyapısı kırılgan hale geldi.”
Suçlu Kim? Lufthansa mı, Havalimanı mı?
Tepkiler çığ gibi büyüyünce taraflardan peş peşe açıklamalar geldi, ancak sorumluluk yine ortada kaldı. Lufthansa, topu havalimanı işletmesine attı. Şirket, uçakların yönetmelik gereği uzak park alanlarında (açık park) bekletildiğini, terminal kapılarının dolu olması ve yer hizmetlerinin otobüs sağlayamaması nedeniyle tahliyenin yapılamadığını savundu.
Münih Havalimanı yönetimi ise acil durum planlarının güncel olduğunu iddia ederek, yaşananlardan dolayı yolculardan özür dilemekle yetindi.
Havacılık uzmanı Mirko Miesen ise n-tv kanalında yaptığı yorumda, tahliye sürecindeki bu gecikmeyi “tam bir ihmal ve duyarsızlık göstergesi” olarak niteledi.