Advertisement
  1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Polonya’dan İstanbul’a üçüncü köprü: İstanbul-Gdansk seferleri başladı

Polonya’dan İstanbul’a üçüncü köprü: İstanbul-Gdansk seferleri başladı

LOT Polonya Hava Yolları, Gdansk-İstanbul seferlerine başladı! Varşova ve Krakov'dan sonra üçüncü hat olan Gdansk uçuşları haftada 4 gün yapılacak.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Havalimanı, Avrupa ile olan bağlarını güçlendirmeye devam ediyor. Polonya’nın milli bayrak taşıyıcısı LOT Polonya Hava Yolları, Varşova ve Krakov’un ardından Polonya’nın kuzeyindeki tarihi liman şehri Gdansk’ı da uçuş ağına ekledi. İlk uçuşun yolcuları İstanbul’da çiçeklerle karşılandı.

Dünya havacılığının merkezi İstanbul Havalimanı (IST), Polonya hattında stratejik bir genişlemeye daha ev sahipliği yapıyor. LOT Polonya Hava Yolları, Türkiye ile Polonya arasındaki artan turizm ve ticaret talebine yanıt olarak Gdansk hattını resmen devreye aldı. Bu yeni rota, havayolunun Polonya’dan İstanbul’a başlattığı üçüncü direkt hat olma özelliğini taşıyor.

Bir Gelenek Bozulmadı: C2 Kapısında Çiçekli Karşılama

Gdansk’ta bulunan Lech Walesa Havalimanı’ndan havalanan ilk uçak, İstanbul semalarında süzülerek gece saatlerinde piste teker koydu. SP-LYA kuyruk tescilli, Boeing 737-800 tipi uçak, 97 yolcusuyla birlikte İstanbul Havalimanı’na saat 22:10 sıralarında iniş yaptı.

Uçuşun ardından terminale geçen yolcular ve uçuş ekibi için özel bir seremoni düzenlendi. İGA ve yer hizmetleri yetkilileri, C2 kapısında karşıladıkları misafirlerine çiçek takdim ederek bu tarihi anı kutladı. Yolcular, Polonya’nın soğuk havasından İstanbul’un sıcak karşılamasına geçiş yapmanın memnuniyetini yaşadı.

Haftada 4 Gün Kesintisiz Bağlantı

LOT Polonya Hava Yolları, bu yeni hat ile İstanbul ve Gdansk arasındaki mesafeyi yaklaşık 3 saatlik konforlu bir yolculuğa indirdi. Edinilen bilgilere göre, havayolu bu rotada haftada 4 sefer düzenleyecek. Seferlerin planlaması şu şekilde öngörülüyor:

  • Kalkış (Gdansk): 18:00
  • Varış (İstanbul): 22:10
  • Uçak Tipi: Boeing 737-800

Gdansk: Baltık Denizi’nin İncisi Artık Daha Yakın

Varşova ve Krakov’un ardından Gdansk seferlerinin başlaması, özellikle Baltık Denizi kıyısındaki ticaret hacmini ve turistik ziyaretleri artırması bekleniyor. Kehribar takıları, tarihi mimarisi ve denizcilik kültürüyle ünlü Gdansk, İstanbullu gezginler için yeni bir keşif noktası olurken; Polonyalı turistler için de İstanbul, daha erişilebilir bir aktarma merkezi haline geldi.

1
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir