ABD’nin Texas eyaletine bağlı Galveston yakınlarında, Meksika Donanması’na ait Beechcraft 350i tipi uçağın yoğun sis altında düşmesi sonucu en az 5 kişi hayatını kaybetti. Pazartesi günü meydana gelen kazada, uçağın yanık tedavisi gören bir çocuğu taşıyan tıbbi görev kapsamında uçtuğu bildirildi.
Uçuşun, ağır yanık vakaları bulunan Meksikalı çocuklara destek sağlayan Michou y Mau Foundation adına gerçekleştirildiği açıklandı. Meksika Secretariat of the Navy, kazada bir kişinin hâlâ kayıp olduğunu, iki kişinin ise canlı olarak kurtarıldığını duyurdu.
Yerel yat kaptanı Sky Decker, olay yerine iki polis memurunu götürdüğünü ve neredeyse tamamen suya gömülen uçakta mahsur kalan ağır yaralı bir kadını bulduğunu söyledi. Decker, “İnanamadım. Nefes alabilmesi için sadece birkaç santimetrelik bir hava boşluğu vardı. İçeride yakıt ve su karışmıştı, duman çok yoğundu. Hayatta kalmak için mücadele ediyordu.” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, arama-kurtarma çalışmalarının United States Coast Guard ile koordinasyon içinde sürdürüldüğünü bildirdi. Kazanın nedenine ilişkin soruşturma devam ediyor.
At least five people have been killed after a Mexican Navy Beechcraft 350i crashed in foggy conditions near Galveston, Texas on Monday while transporting a child burns victim.
The aircraft was taking part in a medical mission on behalf of the Michou y Mau Foundation, which… pic.twitter.com/2tFgiNFR3k
— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) December 23, 2025