Advertisement
  1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. British Airways, Rolls-Royce Motor Sorunları Nedeniyle Gatwick-New York Uçuşlarını Durdurdu

British Airways, Rolls-Royce Motor Sorunları Nedeniyle Gatwick-New York Uçuşlarını Durdurdu

British Airways, Rolls-Royce motor parçalarındaki tedarik sorunları nedeniyle Gatwick Havalimanı'ndan New York’a olan tüm uçuşlarını bir süreliğine iptal ettiğini duyurdu.

featured

Rolls-Royce Trent 1000 motorlarına ait yedek parça tedarik sıkıntısı, British Airways’in 12 Aralık’tan 25 Mart’a kadar Gatwick’ten New York’a olan tüm uçuşlarını iptal etmesine neden oldu.

British Airways, Rolls-Royce motor parçalarındaki tedarik sorunları nedeniyle Gatwick Havalimanı’ndan New York’a olan tüm uçuşlarını bir süreliğine iptal ettiğini duyurdu.

Havayolu şirketi, Boeing 787 Dreamliner uçaklarını çalıştıran Rolls-Royce Trent 1000 motorları için gerekli yedek parçaların tedarikinde yaşanan gecikmeler nedeniyle 12 Aralık’tan 25 Mart’a kadar olan tüm uçuşların iptal edildiğini açıkladı. British Airways yetkilileri, sorunun kısa sürede çözülemeyeceği öngörüsüyle bu kararı aldıklarını ve müşterilere kesinlik sağlamak istediklerini belirtti.

British Airways, iptallerden etkilenen yolculara aynı gün içinde alternatif uçuş imkânı sunduğunu ve çoğu yolcuya British Airways veya kod paylaşımı yapılan partner havayollarıyla uçuşlar teklif edildiğini duyurdu. Havayolu şirketi, Rolls-Royce ile yakın temas içinde olduklarını ve bu teknik sorunun uçuş programı ve yolcular üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Rolls-Royce ise tedarik zincirindeki küresel sorunların tüm havacılık sektörünü etkilediğini doğrulayarak, British Airways ve diğer müşterileri ile birlikte çalışarak bu sorunları çözmek için çaba sarf ettiklerini belirtti.

British Airways, 2007 yılında filosuna kattığı 24 adet Boeing 787 Dreamliner uçağının bir kısmını bu motorlarla donatmıştı, ancak yaşanan parça tedarik sorunları nedeniyle bu sayı şu anda 19’a düştü. Buna rağmen, Heathrow Havalimanı’ndan New York JFK Havalimanı’na olan uçuşlar normal şekilde devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
British Airways, Rolls-Royce Motor Sorunları Nedeniyle Gatwick-New York Uçuşlarını Durdurdu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir