Advertisement
  1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Emirates, A350 Filosu İçin 48 Milyon Dolarlık Eğitim Yatırımı Yaptı

Emirates, A350 Filosu İçin 48 Milyon Dolarlık Eğitim Yatırımı Yaptı

Emirates, Airbus A350 uçakları için pilot ve kabin ekibi eğitimine 48 milyon dolar yatırım yaparak, ileri teknoloji eğitim ekipmanları satın aldı.

featured

Emirates, Airbus A350 uçakları için pilot ve kabin ekibi eğitimine 48 milyon dolar yatırım yaparak, ileri teknoloji eğitim ekipmanları satın aldı. Eğitim merkezine eklenen üç tam uçuş simülatörü ve yenilikçi Pilot Destek Sistemi ile mürettebat eğitimi en yüksek standartlarda gerçekleştirilecek.

Emirates, filosuna katılacak olan Airbus A350 uçakları için pilot ve kabin ekibi eğitimini desteklemek amacıyla 48 milyon dolar değerinde ileri teknoloji ekipman ve sistemler satın aldı. Bu yatırım, havayolunun mürettebat eğitiminde en yüksek standartları hedeflediğini gözler önüne seriyor.

Eğitim merkezinde, üç tam uçuş simülatörü, sabit tabanlı eğitim cihazı, kabin acil durum tahliye eğitmeni ve kapı eğitmeni bulunuyor. Ayrıca, Emirates’in kendi bünyesinde geliştirdiği Yenilikçi Pilot Destek Sistemi (PSS) de bu ekipmanlar arasında yer alıyor. PSS, pilotların uçuş öncesi brifing aşamasında etkileşimli bir uçuş güvertesi kurulumunu gerçekleştirmelerini sağlıyor.

EASA’DAN “D SEVİYE” SERTİFİKA ALDI

Emirates’in ilk A350 tam uçuş simülatörü, Avrupa Birliği Havacılık Güvenliği Ajansı (EASA)‘dan D seviyesi sertifikası aldı. Bu sertifika, simülasyon endüstrisi için önemli bir başarı olarak kabul ediliyor. Emirates, A350 filosu için üç simülatör sipariş etti ve ikinci simülatörün Kasım ayında EASA onayı alması bekleniyor.

Emirates Uçuş Eğitimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Kaptan Bader Al Marzooqi, “Yenilikçilik, Emirates’in DNA’sında var” diyerek, pilot eğitim kapasitesini %54 artırma potansiyellerine vurgu yaptı.

ŞİMDİYE KADAR 30 PİLOT VE 820 KABİN MEMURU EĞİTİM ALDI

Şu ana kadar, Emirates yaklaşık 30 pilot ve 820 kabin ekibi üyesini A350 simülatörleri üzerinde eğitti. Kasım sonuna kadar 50’den fazla pilot bu uçak tipinde eğitimlerini tamamlayacak.

Emirates, filosuna 65 A350 ve 205 Boeing 777X tipi uçak eklemeyi planlıyor. Ayrıca, Emirates’in bu yıl içinde açacağı ileri teknoloji pilot eğitim merkezi, 6 tam uçuş simülatörü kapasitesine sahip olacak ve yılda 130,000 saatten fazla eğitim verebilecek.

Havayolu, pilot işe alım kampanyasını hızlandırarak, 16 Ekim’deki çevrimiçi bilgilendirme oturumuna kayıt çağrısında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Emirates, A350 Filosu İçin 48 Milyon Dolarlık Eğitim Yatırımı Yaptı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir