1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. Türk Hava Yolları’ndan Çalışanlara Sosyal Medya Kullanımı Uyarısı

Türk Hava Yolları’ndan Çalışanlara Sosyal Medya Kullanımı Uyarısı

featured

Türk Hava Yolları, çalışanlarının sosyal medya paylaşımlarında dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, markanın prestijine zarar verebilecek içeriklerden kaçınılması ve Sosyal Medya Kullanım Politikası’na uygun davranılması istendi. Kurumsal üniformayla yapılan paylaşımların, itibar zedeleyici olmaması gerektiği de belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türk Hava Yolları çalışanları olarak havayolumuzun birer temsilcisi ve marka elçisi olduğumuzun bilinciyle, sosyal medya ve internet platformları üzerinden yapılacak her türlü paylaşımımızda PL.10.23.001 Sosyal Medya Kullanım Politikası’nda belirtilen hususlara riayet etmekle yükümlüyüz.”

Sosyal Medya Kullanım Politikası doğrultusunda dikkat edilmesi gereken hususlar şöyle sıralandı:

•Çalışanlar, sosyal medya hesaplarında kurumsal üniformalı görsel paylaşımda bulunduklarında, Türk Hava Yolları A.O.’ya ve mesleki itibarlarına olumsuz etki yapabilecek içeriklerden kaçınmalıdır.
•Genel ahlaka ve adaba aykırı, iş ortamını veya yapılan işleri itibarsızlaştıran, güvenlik zaafiyeti algısı yaratabilecek paylaşımlar yapılmamalıdır.
•Kurumsal kimlik kullanılarak erişim sağlanabilen ve güvenlik gerekçesiyle arındırılmış alanlarda çekilen fotoğraf ya da videolar sosyal medya hesaplarında yayımlanamaz.
•Suç unsuru taşıyan, şiddet içeren, ifade özgürlüğünü aşan, küçük düşürücü veya iş barışına zarar verebilecek paylaşımlar yapılmamalıdır.
•Havacılık alanında faaliyet gösteren diğer şirketler hakkında olumsuz yorumlara yol açabilecek paylaşımlardan kaçınılmalıdır.
•Personel Gizlilik Prosedürü’nde belirtilen gizli nitelikteki bilgiler sosyal medya ortamında paylaşılmamalıdır.

0
mutlu
Mutlu
1
komik
Komik
0
alk_
Alkış
4
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Türk Hava Yolları’ndan Çalışanlara Sosyal Medya Kullanımı Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir