1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Hollanda Hava Kuvvetleri, 45 Yılın Ardından F-16 Savaş Uçaklarına Veda Ediyor

Hollanda Hava Kuvvetleri, 45 Yılın Ardından F-16 Savaş Uçaklarına Veda Ediyor

featured

Hollanda Hava Kuvvetleri, 45 yıl boyunca hizmet veren F-16 savaş uçaklarını emekliye ayırıyor. Yerlerini daha modern F-35’ler alacak. Volkel Hava Üssü’nde yapılacak törenle, F-16’lar son kez Hollanda semalarında uçacak.

Hollanda Hava Kuvvetleri, 45 yıldır hizmet veren F-16 savaş uçaklarını emekli etme kararı aldı. Bu uçakların yerini, daha modern ve gelişmiş F-35 savaş uçakları alıyor.

Volkel Hava Üssü’nde düzenlenecek özel bir törenle, F-16’lara veda edilecek. Törende en az altı F-16, Hollanda semalarında son kez uçacak. Kalkış, Breda Havalimanı’ndan saat 13:30’da başlayacak ve uçaklar yaklaşık iki saat boyunca Volkel, Leeuwarden, Vlieland, Twente ve Nieuw-Milligen gibi bölgelerden geçecek. Uçuş, 400 metre yükseklikten Gilze en Rijen ve Eindhoven gibi şehirlerden izlenebilecek.

45 Yıllık Hizmetin Sonu

1979’dan bu yana Hollanda Hava Kuvvetleri’nin önemli bir parçası olan F-16’lar, artan bakım maliyetleri ve teknolojik yetersizlikler nedeniyle emekliye ayrılıyor. F-16’ların yerine, yeni nesil F-35’ler filoya katılacak. Hollanda, eski F-16’larının bir kısmını Ukrayna’ya vermeyi ve 18 uçağı Romanya’daki eğitim merkezine göndermeyi planlıyor.

Bazı F-16’lar veda uçuşuna katılmayacak; bu uçaklar Romanya’da Danimarka ve Belçika ile yapılan tatbikatlar için ayrılmış durumda. Uçakların Ukrayna’da olup olmadığına dair kesin bir bilgi ise paylaşılmadı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Hollanda Hava Kuvvetleri, 45 Yılın Ardından F-16 Savaş Uçaklarına Veda Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir