1. Haberler
  2. Haberler
  3. İsrail ordusu Beyrut Havalimanı kontrol kulesini hackledi, İran sivil uçağını tehdit etti

İsrail ordusu Beyrut Havalimanı kontrol kulesini hackledi, İran sivil uçağını tehdit etti

featured

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı, İran uçağının ülke hava sahasına girişinin engellenmesi için havalimanı yetkililerine talimat verdi

Resmi kaynaklara göre İsrail ordusu Cumartesi günü Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı’nın kontrol kulesine girerek iniş yapmaya çalışan bir İran sivil uçağına karşı tehditler savurdu.

Lübnan Ulaştırma Bakanlığı, İsrail’in havaalanına inmesi halinde İran uçağını hedef alma tehdidinin ardından havaalanı yetkililerine İran uçağının Lübnan hava sahasına girmesini engelleme talimatı verdi.

Bakanlık kaynakları Anadolu’ya, talimatın İsrail ordusunun saldırgan tutumunun ardından verildiğini doğruladı.

Haberlere ilişkin İsrail tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Ancak saatler önce İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, ordunun “Beyrut Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere” Hizbullah’a herhangi bir silah transferine izin vermeyeceği uyarısında bulundu.

“Hizbullah’a hiçbir şekilde silah transferine izin vermeyeceğiz. İran’ın Hizbullah’a yaptığı silah transferlerinin farkındayız ve bunları engellemek için çalışacağız” dedi.

“Beyrut’taki sivil havaalanına silah taşıyan düşman uçakların inmesine izin vermeyeceğimizi ilan ediyoruz. Burası sivil kullanım için sivil bir havaalanıdır ve bu şekilde kalmalıdır,” diye ekledi Hagari.

Lübnan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Hamieh Cumartesi günü İsrail’in Beyrut Uluslararası Havaalanının Hizbullah’a silah sevkiyatı için kullanıldığı yönündeki iddialarını yalanladı.

Havaalanının “tamamen sivil” olduğunu belirten Hamieh, “Beyrut Havaalanı’ndaki askeri hava trafiği yalnızca Lübnan ordusunun onayına tabidir” dedi.

Daha önce de İsrail ordusu Cumartesi günü Beyrut’un güney banliyösüne düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın “tasfiye edildiğini” iddia etmişti.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee X’te yaptığı açıklamada Nasrallah’ın Beyrut’un güney banliyölerinde bir konutun altında bulunan Hizbullah’ın merkez komutanlığını hedef alan bir operasyon sırasında ‘tasfiye edildiğini’ söyledi.

Hizbullah ve İsrail, Hamas’ın 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve çoğu kadın ve çocuk yaklaşık 41.600 kişinin ölümüne yol açan sınır ötesi saldırının başlamasından bu yana sınır ötesi savaş yürütüyor.

Translated with DeepL.com (free version)

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İsrail ordusu Beyrut Havalimanı kontrol kulesini hackledi, İran sivil uçağını tehdit etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir