1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Yunan basınında F-35 iddiaları çıkmıştı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi

Yunan basınında F-35 iddiaları çıkmıştı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi

featured

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu sonrası F-35 programıyla ilgili soruları yanıtladı. Yunan basınında çıkan iddialar üzerine Erdoğan, F-35 konusunda yeni bir gelişme olmadığını belirtti.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35 programıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, F-35 programıyla ilgili sorulara yanıt verdi. Yunan basınında çıkan dikkat çekici iddialar üzerine Erdoğan, ABD ile Türkiye arasında F-35’lerle ilgili yeni bir gelişme olup olmadığı sorusuna, “Şu an bir gelişme yok.” diyerek tartışmalara son noktayı koydu.

Yunan Basınında F-35 İddiası

Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini, ABD’li yetkililerin Türkiye’ye, S-400 hava savunma sistemlerinin ya ABD’ye teslim edilmesini ya da İncirlik Üssü’nün ABD kontrolündeki bölümüne aktarılmasını önerdiğini iddia etti. Haberde, Türkiye’nin bu teklife olumlu yaklaşmadığı ve görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, ABD’nin Türkiye’nin F-35 programına geri dönüşünü S-400 meselesinin çözümüne bağladığı öne sürüldü.

BM Genel Kurulu Sonrası Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasının ardından Türkevi’ne giderken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yunan basınındaki bu iddialar üzerine Erdoğan, F-35 programıyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını belirterek, bu konudaki belirsizliğin devam ettiğini vurguladı.

Bu açıklama, F-35 programına geri dönme sürecinin hâlâ çözülmemiş önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve Türkiye’nin bu konuda beklemeye devam ettiğini gösteriyor. ABD ile Türkiye arasındaki savunma ilişkileri, özellikle S-400 meselesi bağlamında kritik bir dönemeçte bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Yunan basınında F-35 iddiaları çıkmıştı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan açıklama geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir