1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Kara Atmaca Seyir Füzesi Hedefi Tam İsabetle Vurdu: Kara Kuvvetleri İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

Kara Atmaca Seyir Füzesi Hedefi Tam İsabetle Vurdu: Kara Kuvvetleri İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor

featured

Roketsan’ın geliştirdiği KARA ATMACA Karadan Karaya Seyir Füzesi, uzun menzilli test atışında hedefini mükemmel bir şekilde vurarak dikkat çekti. Bu yerli füze, Kara Kuvvetleri’ne hassas vuruş yeteneği kazandırarak stratejik hedeflerin imhasında büyük bir adım atılmasını sağlıyor.

Kara Atmaca Seyir Füzesi, uzun menzilli test atışında hedefini tam isabetle vurarak önemli bir başarıya imza attı. Bu gelişme, Kara Kuvvetleri’nin yeteneklerini önemli ölçüde artıracak.

Roketsan, Türk Kara Kuvvetleri için ATMACA Gemisavar Füzesi temel alınarak geliştirdiği ‘KARA ATMACA Karadan Karaya Seyir Füzesi’ üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. KARA ATMACA, gerçekleştirilen harp başlıksız test atışında rekor sürede havada kalarak hedefini başarıyla vurdu.

18 Ağustos 2021 tarihinde Savunma Sanayii Başkanlığı ile Roketsan arasında imzalanan sözleşmeyle geliştirilmesine başlanan KARA ATMACA, uzun menzilden hassas vuruş yeteneği sağlayacak. Yaklaşık 250 kilogram ağırlığında bir harp başlığı ve görüntüleyici kızılötesi (IIR) arayıcı başlıkla donatılan füze, santimetre hassasiyetle hedefleri imha edebilecek.

Füzenin hedefleri arasında stratejik kara hedefleri, hava savunma sistemi bataryaları ve karadan karaya füze sistemleri yer alıyor. Ayrıca, Kale Arge tarafından geliştirilen yerli KTJ-3700 Turbojet Füze Motoru’nu kullanan KARA ATMACA, üretim ve ihracatında tamamen yerli imkanlarla üretilmiş olup, dışa bağımlılık taşımamaktadır.

KARA ATMACA Seyir Füzesi’nin Özellikleri

  • Uzunluk: 6 metre
  • Ağırlık: 890 kg
  • Menzil: 280 km
  • Güdüm: ANS + KKS + Barometrik Altimetre + Radar Altimetre + YRNS
  • Harp Başlığı: Yüksek Patlayıcılı, Parçacık Tesirli, Penetrasyon Etkili
  • Harp Başlığı Ağırlığı: 250 kg
  • Arayıcı Başlık: Kızılötesi Görüntüleyici Başlık (IIR)
0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kara Atmaca Seyir Füzesi Hedefi Tam İsabetle Vurdu: Kara Kuvvetleri İçin Yeni Bir Dönem Başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir