1. Haberler
  2. Havalimanları
  3. İstanbul Havalimanı’nda Yolcu Memnuniyeti İçin Lavabolar Yenileniyor

İstanbul Havalimanı’nda Yolcu Memnuniyeti İçin Lavabolar Yenileniyor

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, terminalde sararan ve aşınan lavaboların yolcu memnuniyetini olumsuz etkilememesi için değiştirilmesi talimatını verdi.

featured

İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, terminalde sararan ve aşınan lavaboların yolcu memnuniyetini olumsuz etkilememesi için değiştirilmesi talimatını verdi. Havalimanında her gün 900 temizlik personeli çalışırken, CEO Bilgen düzenli teftişlerle terminaldeki eksiklikleri yerinde tespit ediyor.

Selahattin Bilgen talimatı verdi

İGA Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen düzenli olarak her saat 08:30 da terminal teftişinde bulunuyor. Bilgen, terminalin tuvaletlerinde beyaz plastik olan lavaboların sarardığını ve kötü görüntü olmasında dolayı Havalimanı’ndaki lavaboları değiştirilmesi talimatını verdi.

İstanbul Havalimanı’nda 24 saate toplam 900 personel temizlik yapıyor

İstanbul Havalimanı’nda 24 saate toplam 900 personel temizlik yapıyor. Bilgen, Temizlikten memnun fakat terminalde Lavaboların aşınması, temizliğinin zor olması ve renginin bozulmasında dolayı lavaboların değiştirilmesi talimatını verdi. Gazeteci Murat Herdem haberine göre, CEO Bilgen yolcu memnuniyeti için sabahları yolcularla birebir görüşerek bilgi alış verişinde de bulunuyor.

1
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
İstanbul Havalimanı’nda Yolcu Memnuniyeti İçin Lavabolar Yenileniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir