1. Haberler
  2. AJet
  3. Ahmet Bolat Aerotelegraph’a konuştu: AJet’in gelecek planlarını anlattı

Ahmet Bolat Aerotelegraph’a konuştu: AJet’in gelecek planlarını anlattı

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Alman havacılık sitesi Aerotelegraph’a konuştu. Bolat, AJet’in gelecekteki büyüme planlarındaki rolüne ve stratejilerine dair önemli bilgiler paylaştı.

featured

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Alman havacılık sitesi Aerotelegraph’a konuştu. Bolat, AJet’in gelecekteki büyüme planlarındaki rolüne ve stratejilerine dair önemli bilgiler paylaştı.

Bolat, AJet’in artık bağımsız bir şirket olarak faaliyet gösterdiğini ve düşük maliyetli pazardaki konumunu güçlendireceğini belirtti.

AJet’in 2033 yılına kadar filosunu 200 uçağa çıkarma hedefiyle iddialı bir büyüme planı içinde olduğunu ifade eden Bolat, bu genişlemenin modern, yakıt tasarruflu uçaklarla operasyonel verimliliği artıracağını ve çevresel etkiyi azaltacağını söyledi. Ayrıca, AJet’in Avrupa ve Orta Doğu’dan Türkiye’ye kısıtlı bütçeli turistleri çekmeyi hedeflediğini belirten Bolat, Ankara’yı Türkiye’nin üçüncü büyük turizm şehri yapma planlarının da bu stratejinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Bolat, “Ajet büyüme planınızda nasıl bir rol oynayacak?” sorusuna şu yanıtı verdi:  “Türk Hava Yolları’nın on yıllık vizyonuyla uyumlu olarak, artık bağımsız olarak faaliyet gösteren Ajet, düşük maliyetli pazardaki konumunu güçlendirecek ve genel kurumsal büyümemizi destekleyecektir. İddialı büyüme hedeflerini desteklemek için 2033 yılına kadar filosunu 200 uçağa çıkarmayı hedefliyor.

Bu genişleme, operasyonel verimliliği artıracak ve çevresel etkiyi azaltacak modern, yakıt tasarruflu uçakları içerecektir. Yenilikçi girişimler ve stratejik açılımlar sayesinde AJet, farklı bölgeler ve pazar segmentlerinde sürdürülebilir ve güçlü büyüme hedefimize büyük katkı sağlayacaktır. Türk Hava Yolları kısa, orta ve uzun mesafelerden premium turistleri Türkiye’ye getirirken, AJet Avrupa ve Orta Doğu’dan kısıtlı bütçeli turistleri Türkiye’ye getirmeyi hedefliyor.

AJet’in özellikle Avrupa’daki rakipleri ve low cost mantığı ile çalışan firmalarla baş edebilmesi çok önemli. Buna katkı sağlamak için AJet’in merkezlerinden biri olan Esenboğa Havalimanı’nın bulunduğu başkentimizi, Ankara’ya üç saatlik sürüş mesafesindeki 15 şehri kapsayan pazarlama stratejisi ile Türkiye’nin üçüncü büyük turizm şehri haline getirmeyi hedefliyoruz. Bunun için ortak çabalarımızla önümüzdeki 5 yıl içinde Ankara’da 5 milyon yabancı turisti ağırlamayı ve 5 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz.”

HavaHaber

0
mutlu
Mutlu
2
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ahmet Bolat Aerotelegraph’a konuştu: AJet’in gelecek planlarını anlattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir