1. Haberler
  2. Havacılık
  3. Boeing, 737 MAX 9 İçin Tasarım Değişikliklerine Gidiyor

Boeing, 737 MAX 9 İçin Tasarım Değişikliklerine Gidiyor

Alaska Airlines’a ait 737-9 MAX uçağının kapı patlaması sonrası Boeing, güvenliği artırmak için tasarım değişiklikleri yapma kararı aldı.

featured

Alaska Airlines’a ait 737-9 MAX uçağının kapı patlaması sonrası Boeing, güvenliği artırmak için tasarım değişiklikleri yapma kararı aldı. NTSB’nin soruşturması devam ederken, uçaklarda yaşanabilecek benzer olayların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu yılın başında Alaska Airlines’a ait Boeing 737-9 MAX uçağının seferde olduğu sırada kapısı patlamış ve uçak bir süre kapısız olarak uçmuştu. Olay sonrası MAX 9 uçakları yere indirilmiş ve haftalarca uçamamıştı.

Boeing bu kaza sonrası kolları sıvayarak tasarımda değişikliklere gitme kararı aldı. Uçaklarda böyle bir vakanın yaşanma ihtimalini sıfıra indirecek tasarım değişikliklerinin yapılacağı ve detaylarının daha sonra duyurulacağı bildirildi.i

Öte yandan geçtiğimiz günlerde NTSB olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Yetkililer yaptıkları tespitte uçağın kapısında 4 adet civatanın eksik olduğunu tespit etmişti. Soruşturmanın sürdüğü ve 10 saat süren ifade almanın Salı günü tamamlandığı aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Boeing, 737 MAX 9 İçin Tasarım Değişikliklerine Gidiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir