1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: Çin ana kıtasında 2 milyon turist getirme hedefimiz var

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: Çin ana kıtasında 2 milyon turist getirme hedefimiz var

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, ekibiyle birlikte Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong’a iadeyi ziyaret gerçekleştirdi.

featured

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, ekibiyle birlikte Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Wei Xiaodong’a iadeyi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında geleneksel Çin yiyeceklerinden oluşan güzel bir kahvaltı ikram edildi. Bolat, sohbet esnasında Başkonsolos Xiaodong’un yeşil çaydan ziyade siyah çay tükettiklerini belirttiğini paylaştı ve kendisinin de iyi bir çay tiryakisi olarak yeşil çayı pek içmemenin verdiği huzursuzluğunu gidermiş olduğunu ekledi.

Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları’nın Çin ana kıtasında 2 milyon turist getirme hedefi doğrultusunda Pekin, Shanghai ve Guangzhou şehirlerine her gün uçuş gerçekleştirdiğini belirtti.

“Wei Xiaodong’a iadeyi ziyaret yaptık”

Bolat mesajında şunları kaydetti: Çarşama sabahı ekibimle beraber Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sayın Wei Xiaodong’a iadeyi ziyaret yaptık. Kendileri geleneksel Çin yiyeceklerinden oluşan güzel bir kahvaltı ikram etti. (Bu arada sorunca bilinenin aksine yeşil çay değil siyah çayı daha çok tükettiklerini anlattı. İyi bir çay tiryakisi olarak yeşil çayı pek içmemenin verdiği huzursuzluğu da bir nebze olsun gidermiş oldum.)

Çin ana kıtasında 2 milyon turist getirme hedefi

Türk Hava Yolları olarak 2 milyon turist getirmeyi hedeflediğimiz Çin ana kıtasında Pekin, Shanghai ve Guangzhou şehirlerine her gün uçmaktayız. Yakın zamana kadar Çinli taşıyıcıların hiçbiri İstanbul’a gelmiyordu. Ama şimdi sevinerek yazıyorum ki dört havayolu haftada 20 sefer ile İstanbul üzerinden tüm Türkiye’ye turist getiriyor. China Southern Airlines havayolu haftada 3 frekans Pekin Daxing’den ve 3 frekans Guangzhou’dan; Sichuan Airlines haftada dört frekans ile Chengdu’dan; China Eastern Airlines her gün Shanghai’dan ve Air China ise haftada 3 frekans Pekin’den İstanbul uçmaktalar. Bir çok Çinli havacılık otoritesine ilave olarak Sayın Başkonsolos’ta artık hem daha fazla şehirden hem de daha çok frekansla Türkiye Çin arası yolcu ve turist taşımanın zamanı geldiğini söylüyor. Bu konudaki çalışmaları ortaklaşa takip etmeye devam edeceğiz.

 

Kahvaltıya dönersek Başkonsolosun “klasik Türk kahvaltısı nasıldır” sorusuna uçakta ikram ettiğimiz kahvaltıların menüsünü sayarak cevap verdim. Yöreden yöreye değişir ama eminim sizlerin de büyük bir kahvaltı listesi vardır.”

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat: Çin ana kıtasında 2 milyon turist getirme hedefimiz var
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir