1. Haberler
  2. Haberler
  3. Bir millet demokrasi için direndi: FETÖ’nün darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti

Bir millet demokrasi için direndi: FETÖ’nün darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti.

featured

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti.

Dini bir oluşum izlenimi vererek kurulduğu günden itibaren “devletin kılcal damarlarına sızmaya çalışan”, çeşitli yöntemlerle Türk Silahlı Kuvvetlerine de mensuplarını yerleştiren FETÖ, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu.

FETÖ, “devleti ele geçirme” amacıyla daha önce dönemin MİT Başkanlığı Müsteşarı Hakan Fidan ile teşkilatın üst düzey görevlilerinin ifadeye çağrılması, 17/25 Aralık soruşturmaları ve MİT tırlarının durdurulması gibi kumpaslarda yer almış, hükümete geri adım attıramamıştı.

AK Parti’nin 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde yüzde 49 oy oranıyla yeniden iktidara gelmesinin ardından hükümetin, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla FETÖ’cü askerleri tasfiye edeceğini bilen örgüt, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca aralarında generallerin de olduğu örgüt mensubu askerler hakkındaki gözaltı işlemleri üzerine harekete geçme kararı aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Bir millet demokrasi için direndi: FETÖ’nün darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir