1. Haberler
  2. Havalimanları
  3. Ortaklık bozulmuş CEO istifa etmişti.. Malezyalı şirketin işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni CEO Alp Er Tunga Ersoy oldu

Ortaklık bozulmuş CEO istifa etmişti.. Malezyalı şirketin işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni CEO Alp Er Tunga Ersoy oldu

featured

Geçen aylarda hijyen sorunlarıyla gündeme gelen İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni CEO belli oldu. Malezyalı şirketin işlettiği İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı geçen ay ortalık bozulmuş ve CEO istifa etmişti. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın işletmecisi Malezya Havalimanları Holdings Berhad (MAHB) geçen hafta bir açıklama yaparak IC Holding ila aralarındaki stratejik işbirliğinin erdiğini duyurmuştu.

TAV’dan istifa edip Sabiha’ya geldi

Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda üst düzey bir atama gerçekleşti. 24 Haziran 2024 tarihi itibarıyla CEO olarak atanan Alp Er Tunga Ersoy, havacılık sektöründeki deneyimiyle İSG’yi daha ileriye taşımayı hedefliyor. Ersoy, TAV’ın işlettiği Almatı Uluslararası Havalimanı’ndaki genel müdürlük görevinden istifa etmişti.

Ersoy’u bekleyen sorunlar neler?

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı geçen aylarda büyük hijyen sorunlarıyla gündeme gelmişti. Temizlik şirketiyle sözleşmeyi erken bitiren havalimanı yönetimi, yeni şirketle uzun süre anlaşamamıştı. Bu sırada temizlik yapılmamış, havalimanında çöpler birikmiş lavabolarda insan sağlığını tehdit eden hijyen sorunları oluşmuştu.

Bu sorunlarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmeyen Sabiha Gökçen Havalimanı Kurumsal İletişim ekibi, dışardan getirilen çalışanların yaptığı temizlik görüntülerini bir Instagram ve Twitter kullanıcı üzerinden PR çalışması yaparak servis etmişti. Bu hesaba yaptırılan paylaşımlar karşılığında bir ücret verilip verilmediği ise bilinmiyor.

Yaptırılan bu PR çalışmasından yaklaşık bir ay sonra Sabiha Gökçen Havalimanı bir temizlik şirketiyle anlaşmıştı. Bu anlaşmadan sonra çirkin görüntüler oluşmamıştı.

Kurumsal İletişim Departmanın yaptığı bu kötü yönetim Ersoy’u bekleyen sorunlar arasında yer alıyor. Türkiye’nin en büyük ikinci havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda oluşan çirkin görüntüler, ülkemize ziyaret gelen turistlerde kötü bir algıya neden olmuştu.

İşte Sabiha Gökçen’de oluşan çirkin görüntüler..

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ortaklık bozulmuş CEO istifa etmişti.. Malezyalı şirketin işlettiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeni CEO Alp Er Tunga Ersoy oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir