1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kontraspor Galatasaray’ın 24. şampiyonluk hikayesi yazdı.. Galatasaray kupaya böyle uzandı

Kontraspor Galatasaray’ın 24. şampiyonluk hikayesi yazdı.. Galatasaray kupaya böyle uzandı

featured

Trendyol Süper Lig’in son haftasına kadar süren yarışta ezeli rakibi Fenerbahçe’yi geride bırakan Galatasaray 24. kez Süper Lig şampiyonu oldu. Kontraspor, Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray’ın şampiyonluk hikayesi yazdı. İşte Galatasaray’ın 24. şampiyonluk hikayesi…

Resim

Sezona son şampiyon ünvanıyla başlayan Galatasaray, üst üste ikinci toplamda 24. şampiyonluğa ulaşmak için transfer döneminde kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Kaan Ayhan ve Mauro Icardi’nin bonservislerini alan sarı-kırmızılılar, Halil Dervişoğlu, Bakambu, Zaha, Kerem Demirbay, Günay Güvenç, Tete, Davinson Sanchez ve Eyüp Aydın’ı transfer etti. Ayrıca Angelino, Ziyech ve Ndombele kiralandı.

İşte Galatasaray'ın 24. şampiyonluk hikayesi... - Resim: 1

Mostafa Mohamed, Emre Taşdemir, Okan Kocuk, Emre Kılınç, Ross, Taylan Antalyalı, Cicaldau, Yusuf Demir, Zaniolo, Morutan, Yunus Akgün, Alpaslan Öztürk, Berkan Kutlu, Emin Bayram, Midtsjö, Oğulcan ve Dubois da kiralık ve bonservisleriyle takımdan ayrılan isimler oldular.

İşte Galatasaray'ın 24. şampiyonluk hikayesi... - Resim: 2
Sezonu Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarıyla açan Galatasaray, ligin ilk haftasında Kayserispor ile deplasmanda golsüz berabere kaldı.

İkinci haftada ilk kez taraftarı önüne çıkan Aslan, konuk ettiği Trabzonspor’u Icardi’nin golleriyle 2-0 yendi. Ertesi hafta ise Gaziantep FK engeli 3-0’la aşıldı. 4. haftada Samsunspor 4-2 mağlup edildi.

Galibiyet serisi başlatan Cim Bom, üst üste çıktığı iki İstanbul deplasmanında Başakşehir’i 2-1 ve İstanbulspor’u 1-0 mağlup ederek serisini sürdürdü. 2-1’lik Ankaragücü ve 2-0’lık Antalyaspor zaferleriyle birlikte 8. hafta, 22 puanla namağlup geçildi.

İşte Galatasaray'ın 24. şampiyonluk hikayesi... - Resim: 3

9. haftada rakip Beşiktaş’tı. Galatasaray 26. dakikada Icardi’nin golüyle 1-0 öne geçti. 30. dakikada Mert Günok kırmızı kart gördü. Siyah-beyazlılar 69. dakikada Oxlade-Chamberlain ile skoru eşitledi. 82’de bir kez daha sahneye çıkan Icardi, penaltıdan Galatasaray’ı bir kez daha öne geçirdi. Sarı-kırmızılılar taraftarı önünde oynanan derbiyi 2-1 kazanarak galibiyet serisini 8 maça çıkardı.

İşte Galatasaray'ın 24. şampiyonluk hikayesi... - Resim: 4

1-0’lık Çaykur Rizespor ve 2-1’lik Kasımpaşa galibiyetleriyle seri 10 maça yükseldi. Aynı hafta lider Fenerbahçe’nin evinde Trabzonspor’a kaybetmesiyle Galatasaray ilk kez liderliğe yükseldi.

Ancak 12. haftada Atakaş Hatayspor’a 2-1 kaybeden sarı-kırmızılılar, namağlup ünvanını Mersin’de bırakarak 1 hafta kaldığı liderlik koltuğunu yeniden ezeli rakibine, bu kez averajla devretti.

Sezonun ilk yenilgisinin ardından 4-0 kazanılan Alanyaspor maçı, moralleri yerine getirdi. Bu maçı 2-0’lık Pendikspor, 3-1’lik Adana Demirspor ve 1-0’lık Karagümrük galibiyetleri takip etti.

24 Aralık’ta rakip Fenerbahçe’ydi. 18. haftada Kadıköy’de oynanan dev derbi 0-0’lık eşitlikle sona erdi.

İşte Galatasaray'ın 24. şampiyonluk hikayesi... - Resim: 5

Golsüz sona eren derbinin ardından iki dev, Turkcell Süper Kupa Finali’nde karşılaşmak üzere Suudi Arabistan’a gitti. Ancak karşılaşma öncesi yaşanan olaylar nedeniyle iki takım kafilesi, maçı oynamadan Türkiye’ye döndü.

2024’ün ilk lig maçında Konyaspor’u 3-0 mağlup eden Galatasaray, ertelenen 16. hafta karşılaşmasında 86. dakikada Fode Koita’nın penaltıdan attığı golle Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı. Kerem Aktürkoğlu son dakikalarda kırmızı kart gördü.

İşte Galatasaray'ın 24. şampiyonluk hikayesi... - Resim: 7

Sarı-kırmızılılar, bu maçın ardından muhteşem bir galibiyet serisine başladı. 2-1 Kayserispor galibiyetini, zorlu geçmesi beklenen Trabzon deplasmanındaki 5-1’lik farklı zafer izledi.

Kontraspor - YouTube

KONTASPOR’DAKİ YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 

1
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kontraspor Galatasaray’ın 24. şampiyonluk hikayesi yazdı.. Galatasaray kupaya böyle uzandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir