1. Haberler
  2. Gündem
  3. Fransız Donanması ilk Rafale F3-R’yi teslim aldı

Fransız Donanması ilk Rafale F3-R’yi teslim aldı

featured

Fransız Donanması Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre Rafale F3-R savaş uçağının bu standartlara uygun şekilde üretilmiş bir birim olan Flotilla 11F’nin bir parçası olacağını açıkladı. Rafale F3-R savaş uçağı Rafale F3 uçağının bir türevi olarak geliştirilmiş olup daha güçlü ve yenilikçi versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Rafale F3-R savaş uçağının gelişimi operasyonlardan edinilen tecrübeler ve pilotlardan aktarılan tecrübeler doğrultusunda tamamlandı.

Rafale F3-R savaş uçağında kullanılan silah ve ekipmanlar:

  • Avrupa merkezli füze sistemi geliştiricisi ve üreticisi olan MBDA şirketi tarafından üretilen gelişmiş ramjet motor teknolojisi kullanılan Meteor havadan havaya uzun menzilli füze Rafale F3-R uçağında kullanılabilmektedir. 2013 yılının ortalarından itibaren entegre edilen Meteor füzesi Rafale F3-R savaş uçağında kullanılan ‘’Aktif Faz Dizinli Radar’’ radar sayesinde maksimum verimlilikle kullanılmaktadır.
  • Thales Talios yeni nesil lazer işaretleyici pod, Rafale F3-R savaş uçağına entegrasyonundan sonra bu pod gece ve gündüz olmak üzere yapılan havadan satha atışlarda yüksek hassasiyet derecesini daha arttırmıştır.
  • Safran AASM havadan satha mühimmat, lazer güdümlü versiyonu birincil GPS güdüm ve ikincil lazer güdüm (düzeltme ve referans) ile çok kabiliyetli bir çözümdür. Rafale F3-R savaş uçağının metrik hassasiyeti sayesinde onlarca kilometre mesafedeki hedefi etkisiz hale getirebilmektedir. Lazer güdümlü versiyonu özellikle hareketli hedeflere hedefler için tasarlanmıştır.

F3-R modelinde, Rafale savaş uçağının sensörlerinde ve birlikte çalışabilirliği sağlayan sistemlerde birtakım iyileştirilmeler yapılmıştır.

Rafale F3-R savaş uçağının sürekli iyileştirme yaklaşımı, devam etmekte olan fizibilite çalışmalarının tamamlanmasından F4 standardının geliştirilmesine başlandı. Gelecekteki bu standart, Rafale F3-R savaş uçağının bağlantısı olacak ve bir ağın parçası olarak çalışma kabiliyetini özellikle geliştirecektir.

defenceturk.net’ten Mert Karnapoğlu’nun haberinin devamı için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Fransız Donanması ilk Rafale F3-R’yi teslim aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir