1. Haberler
  2. Türk Hava Yolları
  3. Ahmet Bolat: Haneda ve Narita’nın ardından Osaka seferlerimiz başlayacak

Ahmet Bolat: Haneda ve Narita’nın ardından Osaka seferlerimiz başlayacak

featured
Ahmet Bolat

Japonya’da bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, “Japonya’da Türk Hava Yolları olarak 34 yıldır hizmet veriyoruz. Halihazırda Haneda ve Narita’ya uçtuğumuz Japonya’da bu senenin Aralık ayında Osaka uçuşlarımızı da yeniden başlatacağız” dedi. Bolat, Singapur’a haftada 10 olan uçuşların eylül ayında 14’e çıkarılacağını açıkladı.

Ahmet Bolat

Japonya’da Türk Hava Yolları olarak 34 yıldır hizmet veriyoruz

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Bolat, THY’nin Japonya ve Singapur hedeflerini yineledi. Bolat mesajlarından şunları kaydetti: Etkinliklerimizin ikinci ayağında dünyanın en büyük ve etkileyici şehirlerinden Tokyo’daydık. İlişkilerimizin çok eskilere dayandığı ve önümüzdeki sene diplomatik ilişkilerin 100’üncü yılını kutlayacağımız Japonya’da Türk Hava Yolları olarak 34 yıldır hizmet veriyoruz. Halihazırda Haneda ve Narita’ya uçtuğumuz Japonya’da bu senenin Aralık ayında Osaka uçuşlarımızı da yeniden başlatacağız.

Tokyo’da Ertuğrul Fırkayetni’nin talihsiz biçimde kaza geçirdiği yerin yakınında yer alan ve göklerde süzülen uçaklarımızdan birine de ismini verdiğimiz Kushimoto Bölgesi Belediye Başkanı Tashima Katsumasa ile görüşerek iki ülke arasındaki ilişkilere dair konuştuk.

Yoğun katılımlı bir basın toplantısı ve röportajların ardından ülkemizdeki farklı üniversitelerdeki arkeolog hocalarımızla Tokyo Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Profesörü Yutaka Miyake ile bir araya getirdik. Ülkemizdeki arkeolojik alanlar üzerine yapılan çalışmaların kıymetini ve neler yapabileceğimizi konuştuk. Bu değerlerimizin öneminin daha iyi anlatılabilmesi için fikirlerini aldık.

Katılımcılara Türkiye’yi Türk Hava Yolları ayrıcalığıyla tecrübe etmeleri için hediyeler verdik

Büyükelçimiz Korkut Güngen’in de teşrif ettiği ve Japon basınının yanı sıra iş ve sanat dünyasından da yoğun ilgi gösterdiği etkinliğimizde ise tarihin sıfır noktası olarak değerlendirilen Göbeklitepe ve Taş Tepeler’i, Türkiye’nin şehirlerini, doğal, tarihî ve kültürel zenginliklerimizi tanıttık. Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul Göbeklitepe’nin önemine dair burada da bir sunum yaptı. Gecenin sonunda katılımcılara Türkiye’yi Türk Hava Yolları ayrıcalığıyla tecrübe etmeleri için hediyeler verdik.

Singapur’a haftada 10 uçuş düzenliyoruz ve Eylülde 14’e çıkacağız

Buradan Uzak Doğu’daki en eski hattımız olan Singapur’a geçtik.

Kültürüyle olduğu kadar zenginlikleriyle de bir cazibe merkezi olan Singapur, markamızın Uzak Doğu’daki en eski hattı. 1986 yılında uçmaya başladığımız Singapur hem yolcu hem de kargo taşımacılığı açısından kilit bir rol üstleniyor. 37’inci yılımızı kutladığımız Singapur’da hem Singapur halkına hem de burayı aktarma noktası olarak gören yolcularımıza hizmet ediyoruz. Bir ada ülkesi olan ve 5 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip Singapur’a haftada 10 uçuş düzenliyoruz ve Eylülde 14’e çıkacağız.

Yoğun ilgi gören etkinliğimize Singapur Büyükelçimiz Mehmet Burçin de katıldılar. Kanun, ney ve piyanoyu çok güzel harmanlayan müzik grubumuzun ezgileriyle zenginleşen gecede Türkiye’nin tüm bölgelerini, şehirlerini tanıttık, turizm potansiyelimizi anlattık. Singapur’dan ülkemizi ziyaret eden turist sayısı artıyor olsa da biz bu sayıyı çok daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Gecenin sonunda ise katılımcılara Türkiye’de farklı şehirleri Türk Hava Yolları ayrıcalığıyla tecrübe etmeleri için hediyeler verdik.

Hem Tokyo hem de Singapur’da aşırı sıcak ve nem vardı. Muson mevsimi olması nedeniyle de bol yağmur yağıyor. Görülecek yerlerden resim bekleyenler, havalimanı ve otel arası arabadan gördüklerim sıradandı. Malum her istasyonumuzda tüm çalışanlarımızla toplu resim çektiriyoruz. Singapur’da 35 yıldır bizle çalışan Linda bundan çok etkilendi. 35 yıl!

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
1
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
1
sinirli
Sinirli
Ahmet Bolat: Haneda ve Narita’nın ardından Osaka seferlerimiz başlayacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir