1. Haberler
  2. Haberler
  3. Putin’den e-vize talimatı.. Hızlı olun

Putin’den e-vize talimatı.. Hızlı olun

featured

Dağıstan’ın Derbent şehrine ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iç turizmden sorumlu Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov’un da katıldığı toplantıda, elektronik vize (e-vize) uygulamasının mümkün olduğunca çabuk başlaması gerektiğini söyledi.

İç turizmin geliştirilmesi konulu toplantıda, Rusya’daki yabancı turistler için tüm formalitelerin mümkün olduğunca hızlı ve uygun olması gerektiğine değinen Rusya Devlet Başkanı, “Tatil yerlerimiz diğer ülkelerin vatandaşları tarafından da ziyaret ediliyor. Onlar için tüm formaliteler mümkün olduğunca uygun ve hızlı olmalı. Başlıca turistik yerlerimiz için elektronik vize alma olasılığı da dahil olmak üzere bununla ilgileniyoruz. Bu popüler, modern ve kullanışlı mekanizma bir an önce hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Toplantıya video formatta katılan Ekonomik Kalkınma Bakanı Reshetnikov, Rusya ve İran arasında vizesiz grup turlarının bu yılın temmuz ayında başlayabileceğini, tarafların şimdiden yetkili seyahat şirketlerinin listesini değiş tokuş ettiğini bildirirken, “Kuzey Kafkasya, başta Hazar bölgesi ülkeleri olmak üzere İslam ülkelerinden gelen yabancı turistler için de cazip destinasyonlarımız. İran ile vizesiz grup turist gezileri konusunda imzalanan anlaşma, turist akışının artmasına yardımcı olacaktır. Seyahat acenteleri listesi alışverişinde bulunduk. Turistlerin temmuz ayından itibaren seyahat etmesini bekliyoruz” dedi.

Reshetnikov, Azerbaycan sınırındaki kontrol noktalarının genişletilmesinin önemine de dikkat çekerken, bu yılın temmuz ayından itibaren elektronik vizelerin Rusya’da çalışacağını, İran ile birlikte Kuveyt, Umman, Suudi Arabistan gibi diğer İslam ülkelerinden turist akışında büyüme beklediklerini ifade etti.

Öte yandan uzmanlar, Rusya’nın Çin ve İran ile vizesiz organize turistik seyahat anlaşmaları ve e-vize çalışmalarının ağırdan alındığına inanırken, yabancı turistler için Rusya’nın bu yaz sezonunu kaybettiğini tahmin ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Putin’den e-vize talimatı.. Hızlı olun
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir