1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. Yunan basını ‘acil durum’ diyerek duyurdu! Videodaki o noktaya dikkat çektiler

Yunan basını ‘acil durum’ diyerek duyurdu! Videodaki o noktaya dikkat çektiler

featured

ROKETSAN’ın dünya yayımladığı Tayfun balistik füzesine ait yeni görüntüler, Yunanistan’da gündem oldu. Yunan basını, Tayfun’un pek çok farklı başlığı taşıyabildiğine dikkat çekti.
Türkiye’nin ilk ‘kısa menzilli balistik füzesi’ Tayfun, geçtiğimiz ay ikinci kez Rize-Artvin Havalimanı’ndan ateşlenmişti. ROKETSAN, Tayfun’un daha önce yapılan 2. test atışına ilişkin yeni bir video yayımladı.

Yunanistan ise Türkiye’nin savunma sanayiindeki üretimlerini yakından takip ediyor. Nitekim Yunan basını daha önce yine Tayfun’u defalarca mercek altına almıştı.

In.gr ROKETSAN’ın yayımladığı yeni videoya haberinde yer vererek “Türkiye, ilk kısa menzilli balistik füzesini geçen ay ikinci kez ateşledi” sözlerine yer verdi.

Haberde aynı zamanda Tayfun’un niçin Sinop değil de Rize’de ateşlendiği de soruldu. Gazete, Türkiye’nin Sinop’ta genelde uzun menzilli füzeleri ateşlediğini ifade etti.

Aynı zamanda Tayfun balistik füzesinin seri üretime geçildiğini de söyleyerek, “Bu füzeler konvansiyonel, nükleer, kimyasal ve biyolojik savaş başlıklarının tamanını taşıyabilir” denildi.

Makedonias.gr de Tayfun’u mercek altına aldı. Gazete, geçen ayın ardından bu ateşlemenin ikinci kez olduğuna dikkat çekti.

News Arounds Gr de Tayfun’dan bahsetti. Aynı zamanda Tayfun’un seri üretiminin de gerçekleşeceğini ifade etti.

Muharebe sahası için büyük öneme sahip balistik füzeler, genellikle denizden/denizaltıdan karaya veyahut karadan karaya atılıyor.

BALİSTİK FÜZELER NEDEN ÖNEMLİ?

Muharebe sahası için büyük öneme sahip balistik füzeler, genellikle denizden/denizaltıdan karaya veyahut karadan karaya atılıyor. Ateşlendikten itibaren parabol bir yörünge izliyor ve çoğunlukla atmosferin sınırını aşarak uzaya çıkıyor. Akabinde ise tekrar yörüngeye girip, yer çekiminden ötürü elde ettikleri o yüksek hızla hedeflerine yöneliyor.

Balistik füzelerin imha edilmesi, atmosfere girdikten sonra elde ettikleri hız sebebiyle çok zor. Bu sebepten ötürü uzayda, yani hedef yönelmeden önce imha edilmeleri gerekiyor. Bunun için de anti-balistik füzeler mevcut ancak onlar da çok yüksek birim maliyete sahipler. Ayrıca uzayda imha edilmeleri için çok gelişmiş sensör ağı gerekiyor. ABD ve Rusya başta olmak üzere oldukça az ülke anti-balistik füze teknolojisine sahip.

TÜRKİYE’NİN BÖYLE BİR FÜZEYE SAHİP OLMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde halihazırda TAYFUN’un muadili bir füze bulunmuyor. Daha önce de hiç bulunmadı. SRBM sınıfındaki bir füze, özellikle Türkiye’nin Batı ve Doğu bölgelere yönelik caydırıcılığı açısından stratejik öneme sahip.

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Yunan basını ‘acil durum’ diyerek duyurdu! Videodaki o noktaya dikkat çektiler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir