1. Haberler
  2. Haberler
  3. İlker Aycı, Özbekistan Hava Yolları’na CEO oluyor iddiası

İlker Aycı, Özbekistan Hava Yolları’na CEO oluyor iddiası

featured

Türk Hava Yolları’ndaki görevinden Ocak 2022’de istifa eden İlker Aycı ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Kazakistan’daki ayaklanma sırasında ülkede bulunan ancak personeli iç karışıklığın olduğu ülkede bırakarak Türkiye’ye dönen ve eleştirilerin odağı olduktan sonra THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevlerinden istifa eden İlker Aycı’nın yeniden havacılık sektörüne dönmek için görüşme yaptığı belirtildi.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Aycı, Özbekistan Hava Yolları‘nda CEO olarak görev almak için görüşme yapıyor. Özbekistan’ın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketinin CEO’luk görevini şimdilik ülkenin Ulaştırma Bakanlığı görevini de yürüten Makhkamov Ilkhom Rustamovich yürütüyor.

2021’DEN BERİ HEM BAKAN HEM CEO

Özbekistan Hava Yolları’nın aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı da olan Makhkamov’un bakanlık görevlerine daha fazla vakit ayırabilmek için şirkete yeni bir CEO arayışı olduğu ifade edildi. Makhkamov, Şubat 2021’den beri hem bakanlık görevinde bulunuyor hem de Özbekistan Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luk görevlerini de üstleniyor.

AIR INDIA’NIN KAPISINDAN DÖNMÜŞTÜ

Öte yandan İlker Aycı, Türk Hava Yolları’ndan ayrıldıktan sonra Hindistanlı TATA Group bünyesindeki Air India ile de CEO’luk için görüşmeler yapmış ancak daha sonra ülkede muhalefetin konuyu gündeme getirmesiyle Air India’nın teklifini reddetmek zorunda kalmıştı.

6
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
2
_a_rm_
Şaşırmış
2
sinirli
Sinirli
İlker Aycı, Özbekistan Hava Yolları’na CEO oluyor iddiası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir