Advertisement
  1. Haberler
  2. Hava Yolları
  3. Yolcu uçağı radardan kayboldu; Enkaza bir gün sonra ulaşıldı: 22 ölü

Yolcu uçağı radardan kayboldu; Enkaza bir gün sonra ulaşıldı: 22 ölü

Nepal'in başkenti Katmandu merkezli Tara Air'e ait yolcu uçağı radardan kayboldu. Pokhara'dan Jomsom'a giden De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter tipi 9N-AET tescilli uçakta 22 kişi bulunuyor.

featured

Nepal’in başkenti Katmandu merkezli Tara Air‘e ait yolcu uçağı radardan kayboldu. Pokhara’dan Jomsom’a giden De Havilland Canada DHC-6-300 Twin Otter tipi 9N-AET tescilli uçakta 22 kişi bulunuyordu.

Resim

Olay bu sabah meydana geldi. Tara Air yetkilisine göre, Pokhara’dan kalkan ve içerisinde 19 yolcunun bulunduğu uçakla temas kesildi. 9N-AET uçakla son temas sabah 9:55’te Lete Pass’ta yapıldı.

Jomsom Havalimanı‘ndaki bir hava trafik kontrolörüne göre, Jomsom Ghasa’daki yüksek gürültü hakkında doğrulanmamış bilgiler var. Uçakla son temasın yapıldığı bölgelere helikopter sevk edildi.

Uçakta 13 Nepalli, dört Hintli, iki Alman ve üç mürettebat bulunuyordu.

Yetkililer, kötü havanın, yerel halk tarafından uçağın en son görüldüğü yerde helikopter arama çalışmalarını engellediğini söylüyor. Lete’ye 12 saatlik yürüme mesafesinde olan son temas bölgesine ulaşmak için bir polis ekibi yola çıktı.

Resim

Tara Air’in enkazına bir gün sonra ulaşıldı. Uçaktaki 22 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
6
_a_rm_
Şaşırmış
2
sinirli
Sinirli
Yolcu uçağı radardan kayboldu; Enkaza bir gün sonra ulaşıldı: 22 ölü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir