1. Haberler
  2. Havacılık
  3. ‘Göklerin Kraliçesi’ veda ediyor; Boeing 747’lerin üretimini durduruyor

‘Göklerin Kraliçesi’ veda ediyor; Boeing 747’lerin üretimini durduruyor

Havacılık efsanevi olan ve 'Göklerin Kraliçesi’ olarak alınan Boeing B747 modeli için yolun sonuna gelindi. Boeing, aldığı siparişleri bu yıl tamamlayıp 747 üretimini sonlandıracak.

featured

Havacılık efsanevi olan ve ‘Göklerin Kraliçesi’ olarak alınan Boeing B747 modeli için yolun sonuna gelindi. Boeing, aldığı siparişleri bu yıl tamamlayıp 747 üretimini sonlandıracak. Yarım yüzyılı aşan uzun ve görkemli bir geçmişe sahip jumbo jet uçaklar, son kez montaj hattından çıkacak.

Son uçaklar Atlas ve UPS’e gidecek

Boeing son olarak  UPS Hava Yolları’na Boeing 747-8F modelini teslim etmişti. Montaj hattından çıkacak olan son 5 Boeing 747 modeli uçaklar Atlas Air ve UPS’e teslim edilecek.

Boeing, Jumbo jetin çeşitli versiyonlarını üretti. Bunların en yenisi ve en büyüğü, 2005 yılında piyasaya sürülen 747-8 ve 747-8I modeli olandı. 5 adet 747’nin kaldığını ve bunların hepsinin kargo uçağı olduğunu söyledi.

Thai Airways için yolun sonu mu geliyor?
Thai Airways Boeing 747

Ekim ayında son uçak teslim edilecek

Son teslimatın bu yıl Ekim ayında Atlas Air’e yapılması planlanıyor. Kalan 5 uçaktan dördü Atlas Air’in filosuna katılacak, biri de kargo devi UPS’e gidecek.

Airbus, en yeni 747-8’in duyurulmasından birkaç yıl sonra A380’i üretmeye başladı. British Airways ve Emirates gibi 747’yi düşünen birçok havayolu şirketi, bunun yerine A380’i tercih ettiğinden, Avrupalı üretici Boeing için büyük bir darbe oldu.

77 Tonluk Tıbbi Yardım Taşıyan Uçak Venezuela’ya Ulaştı

Pandeminin zirvesi sırasında, birçok havayolu jumbo jetlerinin geleceğiyle ilgili zor kararlar vermek zorunda kaldı. Airbus A380’ler uzun süreli depolamaya gönderildi, ancak eski 747’ler çoğu durumda yeterince şanslı değildi. Pandemi, gökyüzündeki eski 747 varyantlarının varlığını daha da azalttı.

Airbus’ın A321XLR gibi bazı dar gövdeli-tek kridorlu uzun menzilli uçaklar bu zorunluluğu değiştirebilir. Transatlantik rotalarda duraklama olmaksızın hizmet vermek için yeterli menzile sahip tek koridorlu bir uçak, özellikle uzun mesafeli, yolcu talebi düşük rotalarda havayolları için ezber bozan bir unsur olabiliyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
1
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
‘Göklerin Kraliçesi’ veda ediyor; Boeing 747’lerin üretimini durduruyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir