Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. ATAK’ta sıradaki adres Pakistan; 30 helikopter..

ATAK’ta sıradaki adres Pakistan; 30 helikopter..

featured
TSK’ya bir ATAK teslimatı daha

Son olarak Filipinlere ihraç edilen ATAK helikopter için ikinci adres belli oldu. Savunma sanayii alanında Hava Kuvvetleri’nde görev yapan ATAK, bu kez de Pakistan yolcusu.

Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önemli projelerinden ATAK, geçtiğimiz günlerde ilk ihracatını gerçekleştirdi. Filipin’lerde ilk ihracatı gerçekleşen helikopterin gideceği bir sonraki ülke de belli oldu.

Kendi sınıfında dünyanın en etkin taarruz helikopteri olan  ATAK, yurt dışında da oldukça ilgiyle karşılanıyor. Özellikle Türk İHA’ları tüm gözleri üzerine çekmeyi başarmışken, ATAK’ın da ilgi görmesi gururlandırdı.

ATAK’IN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz günlerde ilk ihracatı Filipin’lere gerçekleşen ATAK’ın ikinci adresi belli oldu. Filipin’lere yapılan teslimatla ilk adım atılırken sırada Pakistan var. Türkiye’nin önemli helikopteri ATAK’ın, önümüzdeki günlerde Pakistan’a da sevkiyatı gerçekleşmesi bekleniyor. 30 adet teslim edilmesi beklenen ATAK, Pakistan Hava Kuvvetleri’nde görev yapacak.

Bugüne kadar Türkiye’de 70 ATAK helikopteri; Kara Kuvvetleri, Jandarma ve Emniyet güçlerine teslim edildi. Bunlardan 13’ü yerlilik oranı artırılan gelişmiş FAZ-2 versiyondu. Düşmana korku veren ATAK, lazer sistemiyle görünmeyen hedefleri de tespit ederek vurabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ATAK’ta sıradaki adres Pakistan; 30 helikopter..
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir