İstanbul’da etkili olan olumsuz hava koşulları, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki uçuş operasyonlarını etkiledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın açıklamasına göre, İstanbul Havalimanı’na iniş yapamayan 43 uçak alternatif havalimanlarına yönlendirildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da şiddetli rüzgâr ve rüzgâr kesmesi nedeniyle operasyonlarda geçici aksamalar yaşandı.
43 uçak alternatif havalimanlarına yönlendirildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, İstanbul Havalimanı’na iniş yapamayan uçakların yurt içi ve yurt dışındaki alternatif havalimanlarına yönlendirildiği belirtildi.
Yurt içinde yönlendirilen uçakların dağılımı şöyle gerçekleşti:
- Ankara Esenboğa Havalimanı: 16 uçak
- İzmir Adnan Menderes Havalimanı: 10 uçak
- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı: 8 uçak
- Balıkesir Koca Seyit Havalimanı: 2 uçak
- Çanakkale Havalimanı: 2 uçak
- Antalya Havalimanı: 1 uçak
Yurt dışında ise 1 uçak Tahran’a, 2 uçak Burgaz’a ve 1 uçak Atina’ya yönlendirildi.
Sabiha Gökçen’de operasyonlara geçici ara verildi
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda şiddetli rüzgâr ve rüzgâr kesmesi nedeniyle inişlere bir süre ara verildi. Bakanlığın açıklamasına göre, havalimanındaki kalkış operasyonları da saat 21.42’de durduruldu.
Saat 22.00 itibarıyla 3 uçağın Ankara Esenboğa Havalimanı’na yönlendirildiği bildirildi.
Uçuş operasyonları yeniden başladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda iniş ve kalkış operasyonlarının saat 22.02 itibarıyla yeniden devam ettiğini açıkladı.
İstanbul genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, her iki havalimanında da uçuş planlamalarını ve operasyonları etkilerken, uçakların alternatif meydanlara yönlendirilmesiyle seferlerde aksamalar yaşandı.