Advertisement
  1. Haberler
  2. Savunma Sanayi
  3. 100 Bin TL Üzeri Kredi Kartlarından Savunma Sanayi İçin Yıllık 750 TL Katkı Payı Alınacak

100 Bin TL Üzeri Kredi Kartlarından Savunma Sanayi İçin Yıllık 750 TL Katkı Payı Alınacak

featured

Meclis’e sunulan yeni kanun teklifine göre, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartı sahiplerinden Savunma Sanayi Destekleme Fonu için yıllık 750 TL katkı payı alınacak. Gayrimenkul alım satımında da alıcı ve satıcıdan katkı payı kesilecek.

Meclis’e sunulan kanun teklifine göre, limiti 100 bin TL ve üzeri olan kredi kartlarından yıllık 750 TL savunma sanayine katkı payı alınacak. Gayrimenkul alım satımında da katkı payı verilecek.

AK Parti’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu yeni kanun teklifi ile Savunma Sanayi Destekleme Fonu için yeni kaynaklar oluşturulacak. Vergi beyannamelerinden damga vergisi tutarının yarısı, tapu ve kadastro, noter işlemlerinden maktu tutarda, limiti 100 bin Türk lirası ve üzerinde olan kredi kartlarının sahiplerinden her bir kart başına yıllık maktu tutarda katılma payı alınacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, teklifin gerekçesini açıklarken Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in saldırıları başta olmak üzere artan gerilime işaret etti ve “Bir sonraki hedefin Türkiye olmayacağının garantisi yok. Coğrafi olarak tüm bu sıcak gelişmelerin tam ortasındayken, bizim savunma sanayimizi güçlendirmemiz şarttır” dedi.

GAYRİMENKUL ALIM SATIMINDA DA PAY ALINACAK

Güler, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynağın artırılması için yeni düzenlemeler yapıldığını anlattı.

  • Vergi beyannamelerinden, gümrük beyannamelerinden ve sosyal güvenlik kurumlarına verilen beyannamelerden damga vergisi alınacak.
  • Gayrimenkul alım satımında alıcı ve satıcıdan 750 TL katkı payı.
  • Noterlerde sıfır araç tescilinde 3.000 TL, ikinci el araçta 1.500 TL.
  • 100 bin lira üzeri kredi kartlarından yıllık 750 TL katkı payı.

MOTOSİKLETLERE VERGİ

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde yapılan düzenlemeye göre, 100 cm³’ün altında motor silindir hacmi olan motosikletler de vergilendirilecek. Ayrıca, drone’lar ve ÖTV matrahı 5 bin TL üzeri kol saatleri ÖTV kapsamına alınacak.

0
mutlu
Mutlu
0
komik
Komik
0
alk_
Alkış
2
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
100 Bin TL Üzeri Kredi Kartlarından Savunma Sanayi İçin Yıllık 750 TL Katkı Payı Alınacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir