Türkiye’ye Ziyaretçi Akını: İlk Sekiz Ayda 40 Milyon Ziyaretçi Ağırladı

rus turistler antalya

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, Ocak-Ağustos 2024 döneminde Türkiye, 40 milyon 295 bin ziyaretçi ağırladı. En çok ziyaretçi Rusya, Almanya ve İngiltere’den gelirken, Ağustos ayında da turist sayısındaki artış sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının Ağustos ayı ve yılın ilk sekiz ayına ilişkin yabancı ziyaretçi verilerini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2024 yılının Ağustos ayı ve yılın ilk sekiz ayına ilişkin yabancı ziyaretçi verilerini açıkladı. Bakanlığın verilerine göre, Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,11 artış göstererek 35 milyon 803 bine ulaştı. Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının sayısı ise bu dönemde 4 milyon 492 bin olarak kaydedildi. Böylece Türkiye’nin toplam ziyaretçi sayısı 40 milyon 295 bin olarak açıklandı.

En Çok Ziyaretçi Rusya’dan

Yılın ilk sekiz ayında Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke Rusya Federasyonu oldu. Rusya’dan 4 milyon 550 bin turist Türkiye’yi ziyaret ederken, Almanya 4 milyon 385 bin ziyaretçi ile ikinci, İngiltere (Birleşik Krallık) ise 3 milyon 102 bin ziyaretçi ile üçüncü sırada yer aldı. İran ve Bulgaristan ise en çok turist gönderen ülkeler sıralamasında dördüncü ve beşinci oldu.

Ağustos Ayında da Artış Devam Etti

Ağustos ayında Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,47 artış göstererek 6 milyon 825 bin kişiye ulaştı. Bu ayda en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında da Rusya birinci oldu. Rusya’dan gelen 939 bin ziyaretçiyi, Almanya’dan 882 bin ve İngiltere’den 668 bin ziyaretçi izledi. İngiltere’yi sırasıyla İran ve Polonya takip etti.

Türkiye, özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayarak turizm sektöründeki büyümesini sürdürürken, 2024 yılı verileri ülkenin turizm potansiyelinin artarak devam ettiğini gösteriyor.

Exit mobile version