Türkiye S400’leri satacak mı? MSB’den o iddialar için açıklama geldi

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S400 hava savunma sistemlerinin satılacağı ile ilgili iddialarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi.

S400'ler-Türkiye'ye-böyle-geldi

Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S400 hava savunma sistemlerinin satılacağı ile ilgili iddialarla ilgili Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından açıklama geldi.

 HavaHaber’e bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, “Ülkemizin hava savunma ihtiyacına yönelik sistem gereksinimi devam etmektedir. Bu kapsamda S-400 hava savunma sistemi TSK envanterinde bulunmaktadır. Mevcut durumda bu konuyla ilgili yeni bir gelişme bulunmamaktadır” dedi.

KATAR’DA DENİZ HAVA UNSUR KOMUTANLIĞI KURULMASI

Bakanlık kaynakları, Katar-Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’nın bünyesinde Deniz ve Hava Unsur Komutanlığı teşkil edilmesine yönelik sorulara şu cevabı verdi: “Katar’da daimi konuşlanmamıza olanak sağlayan Türkiye Cumhuriyeti ile Katar Devleti Arasında Askeri Eğitim, Savunma Sanayi ile Katar Topraklarında TSK’nın Konuşlandırılması Konusunda İş Birliği Anlaşması, 15 Haziran 2015 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda; Katar Türk Müşterek Kuvvet Komutanlığı’na Deniz ve Hava unsurlarının da dahil edilmesi kararından sonra 6 adet F-16 uçak ve görevli personelin Katar’a intikali 05 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanmıştır. Bahse konu filomuz Katar’da askeri eğitim, yardım ve danışmanlık, bilgi ve tecrübe paylaşımı alanında faaliyet yürütecektir. Ayrıca Deniz Unsur Komutanlığında görev yapacak TCG Kuşadası ve TCG Kumkale isimli gemilerimiz Katar’a intikal ettirilmektedir.”

Exit mobile version