Türkiye, 15 Haziran’da Avrupa’da En Yoğun 3. Hava Trafiğine Sahip Ülke Oldu

thy uçak iga

Türkiye, 15 Haziran 2024’te 5573 uçuş ile Avrupa’da en yoğun hava trafiğine sahip 3. ülke oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu başarının yapılan yatırımların sonucu olduğunu belirtti ve Türkiye’nin havacılık sektöründeki yükselişini vurguladı.

Türkiye, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü hava sahasında sağladığı 5573 uçuş ile Avrupa’da en yoğun hava trafik hacmine sahip ülkeler arasında 3. sıraya yükseldi.Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı “EUROCONTROL”ün Performans İnceleme Birimi tarafından yapılan ölçümlere göre Türkiye, EUROCONTROL üyesi 41 ülke içinde bu başarıyı elde etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin havacılık sektöründe önemli bir yükseliş gösterdiğini ve bu başarının ülkenin yapılan yatırımlarının bir sonucu olduğunu vurguladı. 15 Haziran 2024 tarihinde Türkiye’deki havalimanlarına iniş kalkış yapan uçak sayısının, bir önceki yılın aynı gününe göre %17,8 artarak 4227’ye ulaştığını belirten Bakan Uraloğlu, bu artışın Türkiye’nin havacılık alanındaki etkinliğini ve Avrupa’da liderlik hedefini güçlendirdiğini dile getirdi.

Uraloğlu ayrıca, Türkiye’nin hava yolu trafiğindeki artışın yaz döneminin başlamasıyla daha da belirginleştiğini ve ülkenin Avrupa’da önemli bir aktarma merkezi haline geldiğini sözlerine ekledi.

 

Exit mobile version